В новото издание на 3 кила култура“ на водещите Димитър

...
В новото издание на 3 кила култура“ на водещите Димитър
Коментари Харесай

Да поговорим като русенци

В новото издание на „ 3 кила просвета “ на водещите Димитър Косев, Ивайло Ненов и Христо Раянов им се отваря доста работа.

Първо, изясняват за какво са решили да я свършат тая работа със завръщане и определяне в Русе. С какво градът е прелъстителен за млади (да си създадем комплимент), надарени (комплиментите продължават) и изобретателни (тука дори комплиментът повдига вежди) хора.

После, с артиста Димитър Пишев, тримата водещи се нагърбват с тежката работа да опишат за света на диалектите и особеностите в езиковата просвета на българските райони. Фокусът, несъмнено, е Русе и неговите „ фараш “, „ простир “ и „ бръдъ “.

И най-после, в диалога за обикновената просвета на гражданското общество, дружно с гражданския деятел Стамен Белчев (също завърнал се в Русе, само че от Германия), излиза наяве, че гражданското общество желае доста работа, само че дава отлични резултати!

Изобщо, новото издание на „ 3 кила просвета “ прави работа, изключително за хора, които желаят да чуят нещо забавно, да се посмеят и да се замислят за какво Русе е огромна работа!

Не забравяйте да следите профилите на предаването в обществените мрежи, както и да се абонирате за канала на “3 кила просвета ” в YouTube, където скоро ще имате опция да видите всички елементи на следващото издание.

Youtube:

Fb:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР