В новосъздадения Надзорен съвет на Български ВиК холдинг“ ЕАД, по

...
В новосъздадения Надзорен съвет на Български ВиК холдинг“ ЕАД, по
Коментари Харесай

Бивши депутати със съмнителна репутация ще се разпореждат с над 1 млрд. лв. във „Български ВиК холдинг“

В новосъздадения Надзорен съвет на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД, по предложение на районния министър Андрей Цеков, влизат: проф.Ганчо Димитров, инж. Росица Димитрова, Богомил Петков, Кирил Симеонов и Дафинка Семерджиева

Кирил Симеонов и Богомил Петков ще се разпореждат с над 1 милиард лв.! Това е невиждан скандал, като се има поради кои са те, написа уеб сайтът „ 5gmedia.bg “.

Кирил Симеонов е известен от предизвикателните си изяви в реалити-шоуто “Биг Брадър ”. Влизайки в политиката, той се прояви като ненужен народен представител и сериен отстъпник. Най-напред изневерѝ на менторите си Любомир Каримански и Ива Митева, присъединявайки се към отцепника от “Има подобен народ ” Радостин Василев. Обяснявал на приятелите си, че е смачкан от задължения и непостижими финансови проблеми. Както стана известно от изявленията на Соня Колтуклиева с Георги Георгиев, свидетел на позорното пазарене в дома на спортния министър на 10 юни 2022 година, Радостин Василев и Иво Атанасов са поискали от премиера Кирил Петков по 500 000 евро на всеки, предал Слави Трифонов и заречен да поддържа държавното управление.

Кирил Симеонов беше заведен за ръка от Радостин Василев на “Чаталджа ”3 и влезе в листите на “Продължаваме смяната ”, само че не беше определен за народен представител.

Богомил Петков е някогашен народен представител от „ Продължаваме промяната “ в два Народното събрание, разследван е за нелегално заграбване на милиони от еврофондове посредством свързани компании, написа уеб сайтът Breaking.bg.

Според следствие на уеб страницата Razkritia Богомил Петков е обвинен, че посредством фамилията си е присвоил няколко милиона евро от стратегии на европейски фондове, акцентирайки пред европейските институции погрешни данни за комерсиалните му сдружения и  свързани с него компании.

Богомил Петков ръководи или е обвързван с ръководството на комерсиалните сдружения „ Биптан “ ЕООД-Севлиево, „ Европа Трико “АД- Севлиево, “Хоталич “ООД-Севлиево и „ Мазалат “ ЕООД-Севлиево.

Именно посредством тези три компании през 2016-2019 година е кандидатствал по планове, финансирани от фондове на Европейски съюз.

Човекът на „ Промяната “ е заявил пред Европейския съюз фиктивни индустриални благоприятни условия и по този начин прибрал за себе си над един милион лв..


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР