В новосъздадената църква Габола в градчето Ориндж Фарм (Южна Африка)

...
В новосъздадената църква Габола в градчето Ориндж Фарм (Южна Африка)
Коментари Харесай

Църква благославя пиенето на алкохол

В новосъздадената черква Габола в градчето Ориндж Фарм (Южна Африка) пиенето на алкохол не е считано за грях, предава АП. Създателят на новото изповедание е самопровъзгласилият се за папа Тсиетси Макити. По време на службите се употребява бира и уиски. Дори когато се ръкополагат нови свещеници, те се помазват с шотландския концентрат и пият от него от сребърна чаша. А миряните скандират “Алелуя” и на собствен ред се черпят с питие.

“Църквата Габола има за цел да вкара още веднъж в правата религия отхвърлените ни братя и сестри, считани за грешници. Ние пием, с цел да се изцелим, с цел да вкараме Светия дух в нас!”, декларира създателят на алкохолното изповедание.

Традиционните свещеници упорстват управляващите да забранят църквата. Мотивът им е, че почитателите на “папата” Макити употребяват Библията по еретичен метод, като предизвикват посещаването на кръчми и пиенето на алкохол.

Необичайните религиозни практики не са необичайност в РЮА. Неотдавна беше наказан свещеник, който пръскаше лицата на богомолците с домакински инсектицид, с цел да ги освободи от злите духове, напомня организацията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР