В новогодишната нощ украинските системи за противовъздушна отбрана са унищожили

...
В новогодишната нощ украинските системи за противовъздушна отбрана са унищожили
Коментари Харесай

Нова година по време на война: Как Киев и Москва посрещнаха 2023

В новогодишната нощ украинските системи за противовъздушна защита са унищожили 45 дрона-камикадзе, към Украйна за изстреляни над 20 крилати ракети, 12 от тях прихванати - информацията е на управляващите в Киев.

Според Москва - при офанзивите, са изумени бази за произвеждане на безпилотни самолети. Малко бяха жителите на Киев, които се събраха в центъра на града, с цел да честват. А в Москва - достъпът до Червения площад беше неразрешен, нямаше и обичайна обилна заря.



Вместо обичайните шумни празненства и фойерверки, в първите минути на Новата 2023 година на Червения площад се чуваха крясъци и освирквания. Полицията задържа няколко души, не е ясно по какви аргументи.

За това, че именитият площад и прилежащите му улици, ще останат затворени и че няма да има заря, стана ясно ден по-рано, само че още веднъж - без да се прецизират аргументи. Празнуващите по улиците бяха относително малко.



А това, че в Русия тази година всичко е друго, се вижда и от новогодишното послание на Путин. Вместо Кремъл, зад тила му са подредени хора в униформи, в празничната нощ той беше в щаб в Ростов на Дон.

Владимир Путин, президент на Русия: " Ще вървим единствено напред. Ще побеждаваме - поради фамилиите си и поради Русия, поради бъдещето на нашата единствена, обичана Родина. Честита Нова година, скъпи другари. Честита Нова 2023-та! "



С 4 минути по-кратко и в напълно друга стилистика беше посланието на украинския президент Зеленски.

Володимир Зеленски, президент на Украйна: " И дано в новините има данни за 100 хиляди унищожени врагове, за хиляди единици унищожена съветска техника, и за най-големия триумф - 603 хиляди и 628 квадратни км - площта на самостоятелна Украйна. Такава каквато е била през 1991 година. Слава на Украйна! Честита Нова година! "



фотоси: БГНЕС

Надежда и победа - това си пожелаха малцината поданици на Киев, решили да отбележат настъпването на Новата 2023 година в центъра на града.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР