В ново предизвикателство за авторитарния лидер на Беларус се превърна

...
В ново предизвикателство за авторитарния лидер на Беларус се превърна
Коментари Харесай

Стачката в държавната телевизия на Беларус подкопава контрола на правителството

В ново предизвикателство за властническия водач на Беларус се трансформира стачката на стотици чиновници на държавната телевизия, която стартира на фона на засилващите се демонстрации с искане за оставката му след изборите, които опозицията възприема като нагласени.

Стачката на публицистите тази седмица подкопа контрола на държавното управление върху медиите, като докара до още по-голяма ерозия на властта на Лукашенко, който от 26 години ръководи Беларус с желязна ръка.

Вячеслав Ломоносов, един от чиновниците на беларуската телевизия, включили се към стачката, съобщи, че той и сътрудниците му към този момент не се преценяват с формалната възбрана за съобщаването на истината за бруталните репресии против стачкуващите, които предизвикаха възмущението на интернационалната общественост.

" Има убити и изнасилени хора, хиляди хора стачкуват, до момента в който управляващите споделят, че всичко е наред в страната и че нищо не се случва. Не може да продължава по този начин, хората би трябвало да научават истината от малкия екран ", сподели той.

Полицията разпръсна по жесток метод всеобщите демонстрации против успеха на Лукашенко на 9 август, като употребява гумени патрони, зашеметяващи гранати и палки. Стотици хора бяха ранени, а близо 7000 - задържани. Загинаха минимум трима стачкуващи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР