В новия сборник с разкази на Оля Стоянова Висока облачност

...
В новия сборник с разкази на Оля Стоянова Висока облачност
Коментари Харесай

Висока облачност от Оля Стоянова


В новия алманах с разкази на Оля Стоянова „ Висока облачност ” историите се случват тук и в този момент. В тях има подигравка и дълбочина. Разказите ни водят до далечни места.

Книгата включва двайсетина разкази, които са писани през последните двадесет години. Всъщност в нея човек може да се разноски от женския пазар в София до Тирана. Не са предумишлено търсени направления. Просто мисля, че по този начин се основават разкази. Понякога от един жест, от една история. Някои от разказите са с отворен край, описа Оля Стоянова за БГНЕС.

Висока облачност е онази облачност, която е най-красива. Обикновено художниците рисуват тези високи облаци. Те наподобяват на дълги разтеглени влакна, на пера и нормално предвещават хубаво време. От тях рядко вали. Всъщност висока облачност, е когато небето се отваря. То предвещава не просто хубаво време, само че човек има шир и панорама ”, добави Стоянова.

„ Между инцидентни диалози, непредвидени срещи и сякаш елементарни предмети, се обрисува една безмълвна истина, която се преселва в нас и отхвърля да ни напусне ”, разяснява от своя страна писателката и поетеса Кристин Димитрова.

Оля Стоянова е стихотворец, драматург и публицист, създател е на „ Пътеводител на дивите места “, на сборника с пиеси „ Малки ритуали за прощаване “, на романа „ Лични географии “ и на сборника с разкази „ Какво сънуват вълците “. Има четири поетични книги, последната от които „ Улица „ Щастие “ получи премиите „ Николай Кънчев “ 2013 и „ Иван Николов “ 2013. Носител е на „ Аскеер “ 2014 за модерна драматургия за пиесата „ Покана за вечеря “, която се играе в спектакъл „ София “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР