В новия проектобюджет за 2024 г. Община Варна залага на

...
В новия проектобюджет за 2024 г. Община Варна залага на
Коментари Харесай

Павел Попов: Община Варна влага рекордни средства в образованието и спорта за 2024 година

В новия проектобюджет за 2024 година Община Варна залага на огромни вложения в просветителната инфраструктура и спортни уреди , разгласи заместник-кметът по обучение и спорт Павел Попов. Средствата за обучение заемат рекордните 37% от общия бюджет на общината, възлизащи на 263,4 милиона лв. , което е с 24 милиона лв. повече от миналата година.

Основен акцент в бюджета е ориентиран към създаване на нови и реновиране на съществуващи просветителни уреди, включващи ясли, детски градини, учебни заведения и общежития . Проекти като новият комплекс за Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон “ и нови здания за III ПМГ „ Акад. Методи Попов “ са измежду водещите начинания.

Финансирането на тези амбициозни планове става допустимо с помощта на разнообразни източници, в това число средства от Инвестиционната стратегия на Министерството на финансите, програмата на Министерство на образованието и науката, както и Националният проект за възобновяване и резистентност.

Заместник-кметът Попов акцентира смяната в метода към финансирането на спортни планове , като се залага на реалистични и осъществими начинания, спрямо предходни години, когато плановете постоянно оставали единствено на хартия.

В допълнение към вложенията в образованието и спорта , общината е нараснала и средствата за просвета, които ще поддържат обичайните фестивали и градски празници във Варна.

Тези проекти и вложения акцентират ангажираността на общината към развиването на просветителната и спортната инфраструктура в района, което ще способства за повишение качеството на образованието и спортните благоприятни условия за младежите във Варна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР