В новия бюджет за съдебната власт на затворите и Главна

...
В новия бюджет за съдебната власт на затворите и Главна
Коментари Харесай

17.3 млн. лв. повече отиват за затворите и дирекция Охрана

В новия бюджет за правосъдната власт на пандизите и Главна дирекция „ Охрана “ у нас са планувани 17.3 млн. лв. повече средства за хонорари . Това сподели във Варна министърът на правораздаването Цецка Цачева, съобщи организация " Фокус ".
Според Цачева във всяка една система при добра оптимизация могат да се намерят запаси. Бюджетът следва да бъде разискван в понеделник на изключително съвещание на Висшия правосъден съвет в столицата.
„ Вчера разписах дневния ред за изключителното съвещание. Това е една процедура, откакто той бе разгласен на страницата на Министерството на финансите. Всяка една администрация е показала своето мнение. Сроковете бяха по-кратки. В реалност в бюджета се оферират промени в текст от Закона за правосъдната власт. Това е предложение, което на този стадий разсънва диспути и до мен има изпратени мнения от страна на правосъдните чиновници, само че какво ще се случи, ще разберете в понеделник “, разяснява още Цецка Цачева.
„ Онова, което за мен е прелестно да споделя, е прегледът, който направих на проектозакона, може би ние сме единствената система, на която е почетено настояването за разпределяне на повече щатни бройки за потребностите на двете основни дирекции. Разбира се, те не са толкоз, колкото аз съм поискала, само че в тригодишна вероятност по този метод ще решим казуса и с човешкия фактор “, разяснява още пред публицисти във Варна, правосъдният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР