В новия брой на Марица четете: 2045 места - при лимит

...
В новия брой на Марица четете:
2045 места - при лимит
Коментари Харесай

Четете в Марица: 2045 места - при лимит 23 хлапета в група


В новия брой на " Марица " четете:

2045 места - при предел 23 хлапета в група
Проблемът при приема идва от неравномерното систематизиране по регионите и разминаването сред желанията на родителите и опциите на мрежата от образователни заведения. Обявените бройки все още в 93 групи са на база на новите нормативи в страната, които изискват да се съблюдава лимитът от 23 малчугани в една група в детската градина.

Жалби бавят втора година градежите на детски градини за милиони
Строителството на две детски градини - „ Каменица” в регион „ Централен” и „ Зорница” в „ Южен”, се забави с година и половина поради жалбите на участници в тръжните процедури. Обществените поръчки за тези забавачки са оповестени в Община Пловдив в края на декември 2019-а, а през предходната година бяха определени реализатори.

Втора градска се препълни от заболели с ковид
Общинските лечебни заведения в Пловдив съумяват да удържат засилващия се напън върху здравната система у нас. Те разполагат с задоволително кревати и условия за лекуване. Това стана ясно по време на работна среща на кмета Здравко Димитров с шефа на Дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов във връзка епидемиологична конюнктура и готовността на лечебните заведения.

Решават ориста на рисковия склад на Сточна гара
Съдбата на тютюневия склад на Сточна гара, който всеки момент може да се срути, ще се разисква през днешния ден в общината от кмета Здравко Димитров и притежателя на постройката Пламен Моравенов. Порутеният билдинг на бул. " Христо Ботев " е в плачевно положение - без прозорци, порти и покрив, оградните пана са паднали, други рисково са се наклонили към тротоара с риск за пешеходци.

Проф. Карен Джамбазов отново ще води най-голямата болница у нас - УМБАЛ „ Св. Георги”
Проф. доктор Карен Джамбазов беше избран отново за изпълнителен шеф на УМБАЛ " Св. Георги ". Така той ще продължи да управлява най-голямата болница в България. Представител на страната, както и до момента, ще е проф. Ангел Учиков. Резултатите от извършения конкурс бяха оповестени на уеб страницата на Министерството на здравеопазването.

Менда Стоянова пред „ Марица “:
„ До 1000 лева минималната заплата и 2400 лева междинната в новия мандат на ГЕРБ-СДС “; „ Имаме работеща данъчна система с 20% Данък добавена стойност,10% налог върху облагата на компаниите и 10% върху приходите на физическите лица “

Георги изгори 8 таксита поради загубен портфейл
Подпалвач изпепели 8 таксиметрови коли в пловдивското село Ягодово предходната нощ. За броени часове полицията откри и арестува 27-годишния Георги Ш. от Крислово за умишления палеж.

Димитър Кузманов на четвъртфинал в Задар
Националът на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов продължи с отличното си показване през тази година. Пловдивчанинът се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на червени кортове от сериите " Чалъджър " в хърватския град Задар с награден фонд 44 820 евро. 27-годишният Кузманов отстрани чеха Зденек Коларж с 6:4, 6:3 за 1:52 час.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР