В новия антикорупционен закон всеки гражданин ще има възможност свободно,

...
В новия антикорупционен закон всеки гражданин ще има възможност свободно,
Коментари Харесай

Цачева: Няма да има анонимни сигнали в бъдещия антикорупционен закон

В новия антикорупционен закон всеки жител ще има опция свободно, в случай че разполага с обстоятелства и информация за корупционни практики, да ги показа на единния орган, който ще се сътвори след приемането на закона. Анонимни сигнали обаче няма да бъдат одобрявани.

Това съобщи правосъдният министър Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила пред медиите, след диалог с президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила за промяната в правосъдната система. Той е част от кръга срещи, които президентът прави с представители на правосъдната власт по тематиката правораздаване и промяна. По думите на Цачева, функционалността на органа, който ще се сътвори, ще бъде превантивна. Когато обаче не успее да се противодейства и има данни за нелегално добито имущество, то ще може да бъде отнемано.

Проектът на закона би трябвало да бъде подготвен в края на месец юли, а за изработването му ще се употребяват текстове от предходните два законопроекта. Обратната тежест на доказване на сигналите също няма да участва в новия план. Идеята е законът да проработи до края на годината, посочи Цачева. Правосъдният министър разгласи още, че в дълготраен проект следва разработване на тактика или идея за наказателната политика и работа по нов Наказателен кодекс. Целта е да се разграничат действията с по-малката степен на социална заплаха, които да се глобяват по административен път. Това ще се направи за сметка на закононарушения, свързани с тероризма и миграцията. Цачева добави, че е срещнала поддръжка за ограниченията, които ще одобри държавното управление за реализиране на правосъдната промяна.

Според министъра не би трябвало да се вършат фрагментарни промени в Конституцията по съответен мотив. Ако след спор се реши, че са наложителни, това не е невероятно, добави тя. По думите й би трябвало да се даде време на направените промени, отнасящи се до правораздаването, с цел да се види резултатът им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР