В новите насоки, публикувани от института Робърт Кох, германците, които

...
В новите насоки, публикувани от института Робърт Кох, германците, които
Коментари Харесай

Германия съкращава естествения имунитет срещу COVID-19

В новите насоки, оповестени от института Робърт Кох, германците, които са се възстановили от COVID-19, ще имат имунитет единствено за интервал от 90 дни, вместо 180 дни, оповестява RT.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29909
В петък Институтът Робърт Кох (федерална организация, отговаряща за контрола и предварителната защита на заболяванията) публикува нови насоки, основани на развиването на пандемията COVID-19. Съгласно новите насоки хората, които преди този момент са били инфектирани с COVID-19, ще имат имунитет единствено за 90 дни.

Старите правила гласят, че предходна зараза може да се употребява като доказателство за имунитет за 180 дни.

Доказателство за предходна зараза би трябвало да бъде предоставено посредством разкриване на нуклеинова киселина или PCR тест. Всеки, който може да покаже позитивен резултат от PCR тест, който е на възраст минимум 28 дни, се смята за възобновен. Мерките влязоха в действие в събота.

За съпоставяне, в Швейцария интервалът, за който някой може да изиска имунитет след зараза с Covid-19, сега е 365 дни от резултатите от теста.

Германия е изправена пред нова вълна от зараза, провокирана от по-заразния вид на Omicron. Седемдневният % на заболеваемост, даден от института Робърт Кох в неделя, е 515,7 инфекции на 100 000 души. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29909  Много новозаразени с COVID-19 деца в Пернишко Много новозаразени с COVID-19 деца в Пернишко  Ученик е с COVID-19 в област Велико Търново Ученик е с COVID-19 в област Велико Търново  Шефът на Шефът на " Пфайзер ": COVID-19 ще продължи да циркулира в продължение на доста години
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР