В нови усилия за нулиране на очакванията за ваксина срещу грип, CDC за избягване на съобщения, които „могат да се възприемат като тактика за сплашване“

...
Центровете за контрол и превенция на заболяванията казват, че са
Коментари Харесай

Центровете за контрол и превенция на заболяванията казват, че са стартирали нова кампания за връзки с обществеността тази година за „нулиране очаквания" около противогрипната ваксина, след като потребителското проучване на агенцията установи, че някои американци не разбират погрешно ползите от годишната ваксина.

"Хората са по-склонни да възприемат съобщенията като достоверни и заслужаващи доверие, ако поставят реалистични очаквания за това какви ваксини може и не може да направи", каза Сара Додж Рами от CDC пред панел от федерални съветници по ваксините на среща в петък.

Рами каза, че новата кампания на агенцията „От диви към леки" е създадена в резултат на дузина фокус групи през юни и юли по-рано тази година.

онлайн през август, има за цел да подчертае „силен и нарастващ набор от доказателства, че ваксинирането срещу грип намалява риска от сериозни резултати при хора, които са ваксинирани, но все пак се разболяват.“

След подобрение в продължение на няколко години, проучванията на CDC показват, че нивата на ваксиниране срещу сезонен грип до голяма степен са достигнали плато в цялата страна след пандемията COVID-19.

Малко повече от половината американци казаха, че са получили ваксинацията. Някои възрастови групи, като деца на възраст от 5 до 17 години, отчитат по-ниски проценти, отколкото преди пандемията.

Това се случва, когато властите се подготвят за връщане на ръст на инфекциите през по-студените месеци от три различни вируса – COVID-19, грип и RSV или респираторен синцитиален вирус – които федералните синоптици очакват, може да натоварят болниците отново тази година.

Нивата на грип остават до голяма степен ниски в повечето части на страната, казва CDC , но започнаха да се изкачват в някои юрисдикции. Някои лаборатории също започнаха да отчитат нарастващи положителни тестове за RSV при пациенти, особено в югоизточната част на страната.

Посещенията в спешното отделение с COVID-19 се забавят през последните седмици в цялата страна след пика от скока, започнал в края на лятото. След летните и есенните вълни през предходните години се наблюдаваха подновени вълни на вируса през по-студените месеци.

Освен само грипа, Рами каза, че агенцията също подготвя отделни усилия за повишаване на осведомеността относно „общата респираторна болест сезон."

„Терминът „сезон на вирусни респираторни заболявания“ изглеждаше дълъг и ненужен и ескалация, която се стори страшна за мнозина. Повечето участници предпочетоха сезона „грип“ или „настинка и грип“ или „есен и зима“,“ каза тя.

Съветите на CDC за това как да се избегне заразяването и разпространението на тези три вируса не са се променили много от миналата година. За първи път обаче и трите вируса вече имат нови ваксини.

Наскоро одобрените ваксини срещу RSV вече са налични за по-възрастни хора и бременни майки. Преработените ваксини срещу COVID-19 и грип също вече се разпространяват за почти всички американци.

„Когато ваксините бяха включени в списък с превантивни дейности, някои хора посочиха, че включването им на първо място може да намали стойността на в списъка, въпреки че биха се съгласили да видят ваксини някъде в списъка, само не на първо място“, каза Рами.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР