В нови 8 области в страната от днес се въвеждат

...
В нови 8 области в страната от днес се въвеждат
Коментари Харесай

В нови 8 области влизат в сила временни противоепидемични мерки

В нови 8 области в страната от през днешния ден се вкарват краткотрайни ограничения против разпространяването на COVID-19, оповестиха от Министерството на здравеопазването. Това са Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Стара Загора и Хасково.

От през вчерашния ден такива ограничения работят в Габрово, Варна, Враца, Сливен и Силистра. От 19 юли такива ограничения работят на територията на областите София град и Бургас.

В посочените области са въведени противоепидемични ограничения, като носене на защитна маска за лице в лечебни и здравни заведения, обекти за даване на обществени услуги и други Изисква се и съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 м в места със скупчване на хора. Препоръчва се работа от разстояние при опция, хигиена на ръцете и стерилизация на повърхности, постоянно проветряване.

От 23 юли противоепидемични ограничения ще бъдат въведени и на територията на област Ловеч.

Вчера здравните управляващи оповестиха, че към 22 юли 19 области в страната попадат в Етап 1 съгласно Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19. Това значи, че в тези обитаеми места се следи повишаване на интензивността в разпространяването на COVID-19 и увеличение на заетостта на болничните кревати от пациенти със SARS-CoV-2.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР