В новата версия на приложението на Facebook за Android има

...
В новата версия на приложението на Facebook за Android има
Коментари Харесай

Приложението на Facebook за Android вече не проследява локацията на потребителите

В новата версия на приложението на Фейсбук за Android има смяна и то позитивна. Вече ще е доста по-лесно за потребителите да вземат решение по кое време данните за тяхното местонахождение могат да бъдат забележими за обществената мрежа, написа Fortune.

Докато iPhone има опцията да извлича информация за местоположението на потребителя единствено когато той го употребява, приложението на Фейсбук за Android до момента имаше два разновидността " включено " или " изключено ". Това значи, че данни за местоположението на някои консуматори са били налични непрекъснато за мрежата. Такава информация прави интернет потребителя уязвим, защото обществената медия може да наблюдава ежедневните му действия.

" Ако сте присъединили тази функционалност, то сте разрешили на Фейсбук да съхранява история на вашите точни локации ", съобщи инженерният шеф на Фейсбук.

Фейсбук няма да прави други промени в обновената версия, нито пък ще събира нова информация от потребителите си. Хора, които преди са присъединили историята на местоположението си, ще получат уведомление, че могат да трансформират настройките. Така ще разрешават на Фейсбук да има достъп до местоположението им единствено когато употребяват приложението.

В онлайн пространството се появиха опасения за поверителността и метода, по който Фейсбук борави с предоставената информация за местоположението на хората. От софтуерната компания обаче твърдят, че се отнасят изцяло конфиденциално и показват преимущество на тази функционалност. То е, че потребителите могат да получат вести за другари, които се намират покрай тях.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР