В новата си роля той ще ръководи екип от над

...
В новата си роля той ще ръководи екип от над
Коментари Харесай

Progress назначи Генади Сергеев за вицепрезидент „Софтуерно инженерство“

В новата си роля той ще управлява екип от над 140 специалисти 

Генади Сергеев ще дава отговор за целия инженерен екип на продуктите за разработка на приложения с.NET и JavaScript в Progress
(снимка: Progress)

Софтуерната компания Progress, която създава у нас водещите си артикули за основаване на приложения и ръководство на ИТ инфраструктура, разгласи ново предопределение в управителния си екип. Генади Сергеев става вицепрезидент „ Софтуерно инженерство “ в компанията.

В новата си роля той ще дава отговор за визията, тактиката и нейното осъществяване на цялата продуктова линия от принадлежности за основаване на приложения с.NET и JavaScript, включваща водещите артикули Progress Telerik и Progress Kendo UI. 

До този миг Сергеев изпълняваше функционалностите на старши шеф „ Софтуерно инженерство “. Той се причислява към Progress още като студент преди 15 години на позиция младши програмист. През годините играе основна роля за цялостното развиване на продуктите за разработчици на Progress.

Сергеев е управлявал редица сполучливи начинания за стартиране на нови технологии на пазара, както и за разширение на съществуващите артикули. Сред тях са Progress Telerik UI for Blazor и Progress Telerik UI for.NET MAUI – първите и най-големите на пазара UI библиотеки за фреймъурк системите на Microsoft – Blazor и.NET MAUI.

„ Нашата задача продължава да бъде да предоставяме на общността си от 3,5 милиона разработчици по света технологиите, от които се нуждаят, с цел да основават приложения, отговарящи на упованията на бизнеса “, разяснява Сергеев.
още по темата
Като вицепрезидент на инженерната организация Сергеев ще управлява екип от над 140 софтуерни инженери, QA инженери и инженери по техническа поддръжкa.

„ Възможностите пред нас са доста и имам вяра, че със мощния инженерен екип, който сме построили през годините, ще продължим да сътворяваме нововъведения и да бъдем водач на пазара на UI съставни елементи за.NET и JavaScript разработка ”, добави той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР