В нов сблъсък влязоха в парламента премиерът Кирил Петков и

...
В нов сблъсък влязоха в парламента премиерът Кирил Петков и
Коментари Харесай

Петков към ДПС: Интересува ви само защитата на Пеевски

В нов конфликт влязоха в Народното събрание министър председателят Кирил Петков и депутатите от Движение за права и свободи. Формалният мотив бе план за рационализация на жп-линията София-Драгоман. Бързо обаче в разногласието още веднъж се появи името на Делян Пеевски.

Той бе създател и на въпроса към Петков. От много време Движение за права и свободи не пропущат случай да нападат премиера по тематиката " Пеевски ". Те няколко пъти желаят от него доказателства, тъй като назовава депутата олигарх. Премиерът нормално им показва, че той е бил глобен от Съединени американски щати за корупция по закона " Магнитски ".

Преди няколко дни депутатът от Движение за права и свободи Станислав Анастасов се оплака, че. В петък той се обръщаше към премиера със " страхопочитаеми господин министър-председател ".

От партията на Пеевски желаеха да схванат дали бюджетът няма да заплати милиони за модернизацията на жп-участъка, защото в плана е записано, че в случай че той не бъде утвърден от Европейска комисия, ще се финансира с бюджетни средства.

" Да, ръководещият орган на програмата може в действителност да утвърди, само че има процедура. В случая очевидно Вие за някъде бързата, бързате да платите едни 166 милиона лв., заобикаляйки европейската комисия. Дали бързате за влака Волуяк - Драгоман занапред ще разберем, а може и да го изпуснете, тъй като сте се застраховали в действителност, че Комисията няма да утвърди този план и той ще излезе от джоба на българския поданик ", съобщи Анастасов.

" Това, което разбираме, че Движение за права и свободи само и единствено е фокусирано в отбраната на един от своите депутати Делян Пеевски и всичките диалози, мнения и от трибуната и по медиите са да застанат в цялостна отбрана на Делян Пеевски. Разбирам, че за Движение за права и свободи това е единствено и единственият фокус, само че мисля, че можем да се фокусираме и върху по-важни въпроси с изключение на неговата цялостна и цялостна отбрана ", сподели в отговор министър председателят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР