В нов доклад се твърди, че Русия тества нови безпилотни

...
В нов доклад се твърди, че Русия тества нови безпилотни
Коментари Харесай

„Изделие-53“: Русия включва модернизирани безпилотни дронове камикадзе във войната с Украйна

В нов отчет се твърди, че Русия тества нови безпилотни дронове камикадзе за всеобщи удари, които биха могли да срутен системите за противовъздушна защита на Украйна

Емил Василев преди 10 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 11:20 | 30.10.2023

Революционното носимо устройство, което „ ще размени смарт телефоните “ ще бъде оповестено на 9 ноември

IT НовиниСветлин Желев - 20:26 | 30.10.2023

А1 предлага интелигентна телевизия без спомагателни устройства, монтаж от техници и второ отдалечено от 7,99 лева на месец

IT НовиниЕмил Василев - 18:00 | 30.10.2023

SR-91 „ Aurora “: Хиперзвуковият шпионски аероплан на Съединени американски щати, който лети с над 7400 км/ч, и който публично не съществува

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В нов отчет се оповестява, че Русия тества нови осъвременени безпилотни дронове камикадзе за възможни удари против украински бойци.

Според отчет на основания в Съединени американски щати мозъчен концерн „ Institue for the Study of War “ (ISW) от събота новият дрон, наименуван „ Изделие-53 “ разполага с навигационна система, която може да разпознава самостоятелно разнообразни типове цели, което усъвършенства скоростта на поразяване.

Последната му версия употребява автоматизирана система за навигация, която може да разграничава типове цели и да усилва успеваемостта на ударите, се споделя в изследването на ISW.

В отчета се споделя, че Русия тества новите безпилотни дронове и за координирани всеобщи удари, които биха могли да срутен системите за противовъздушна защита на Украйна.

„ Руски източници настояват, че съветските сили са почнали да употребяват новите дронове камикадзе „ Изделие-53″ от 21 октомври “, се отбелязва в отчета на ISW.

От началото на спора сред Русия и Украйна през февруари 2022 година Кремъл интензивно употребява безпилотни дронове камикадзе. Сравнително по-евтините и лесни за произвеждане дронове могат да нападат разнообразни цели, в това число танкове, артилерия и персонален състав.

Изделие-53

Смята се, че един подобен дрон „ Изделие-53 “ може да носи потребен товар с тегло сред 3 и 5 кг, което е по-малко спрямо други дронове камикадзе, които Русия доставя от Иран.

Произведеният в Иран безпилотен дрон камикадзе Shaheed-136 има бойна глава с потенциал до 10 кг. Въпреки това „ Изделие-53 “ към момента се смята за гибелен, се споделя в публикация на Newsweek от неделя.

Разполагането на безпилотни дронове камикадзе е голям мотив за безпокойствие на военните специалисти в Украйна. Такива дронове могат да нанасят прецизни удари и не е елементарно да бъдат локализирани в точния момент.

Твърди се, още че силите на Москва също по този начин неотдавна са употребявали новите безпилотни летателни апарати „ Италмас “ (известни също като „ Изделие-54 “) по време на безпилотен удар в Киевска област “, означи по-рано ISW на 24 октомври.

Малко предистория

В резултат на изострянето на Руско-украинската война, почнала през 2014 година, Русия нахлува в Украйна на 24 февруари 2022 година. Нахлуването беше най-голямото нахлуване над европейска страна след Втората международна война.

Около 20% от украинската територия е под контрола на съветските военни от юни 2022 година насам. Около 8 млн. украинци са били вътрешно разселени, а над 8,2 млн. са напуснали страната, което е довело до най-голямата бежанска злополука, която е сполетяла Европа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР