В нощта срещу вторник републиканци и демократи единодушно решили да

...
В нощта срещу вторник републиканци и демократи единодушно решили да
Коментари Харесай

САЩ няма да наказват само три страни, купуващи оръжие от Русия

В нощта против вторник републиканци и демократи единомислещо решили да не вкарват наказания само във връзка с три страни, купуващи въоръжение и технологии от Москва.

Това станало по време на приемане на закона за финансиране на националната защита за 2019 година Ограничителни ограничения няма да бъдат въвеждани във връзка с Индия, Виетнам и Индонезия. Решено е да се ускори натискът по отношение на Турция.

Въвеждането на ограничавания произтича от признатия от Конгреса през 2017 година закон „ За противопоставяне на съперниците на Съединени американски щати чрез санкции” (CAATSA). Администрацията на Доналд Тръмп обаче съумя да потвърди, че ще има противоположен резултат глобите срещу Индия, Виетнам и Индонезия – смята се, там процесите на доближаване ще се развият последователно и глобите единствено ще подкопаят този развой.

По данни на Стокхолмския институт за проучване проблемите на мира (SIPRI), през 2013-2017 година делът на Съединени американски щати в интернационалния оръжеен износ съставлява 34%, а на Русия е 22%.

Тройката на основните купувачи на американско оръжие са Саудитска Арабия, ОАЕ и Австралия. От Русия най-вече купуват Индия (62% от импорта си), Китай и Виетнам.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР