В нощта срещу неделя Русия атакува Киев, а Украйна -

...
В нощта срещу неделя Русия атакува Киев, а Украйна -
Коментари Харесай

Руски дронове атакуваха през нощта Киев, украински - Крим

В нощта против неделя Русия нападна Киев , а Украйна - Крим с дронове. Ръководителят на военната администрация на Киев Сергей Попко сподели, че силите за противовъздушна защита са свалили повече от 20 съветски дрона.

" Безпилотните летателни апарати са навлезли в столицата на групи и от разнообразни направления ", сподели той.

В киевския квартал " Шевченко " парчета от дрон са развалили апартамент в многоетажна постройка. Повредени са коли, тролейбусни електропроводи и пътна настилка. Кметът на Киев Виталий Кличко заяви за един потърпевш.

Освен това тази нощ са били обстрелвани регионите Изюм и Купянск в Харковска област. В Днепропетровска област три ракетни удара са нанесени по град Никопол .

Руското министерство на защитата заяви за нощно нахлуване от украински безпилотни самолети против анексирания Крим. По данни на министерството съветските сили за противовъздушна защита са свалили осем дрона на път към полуострова.

Освен това Министерството на защитата твърди, че през нощта в Черно море са били унищожени " три американски бързи военни катера Willard Sea Force с десантни групи на украинските сили, движещи се към кримското крайбрежие ".

Украйна към момента не е коментирала тази информация.

Нападенията с дронове против съветски цели, изключително в Крим - анексирания през 2014 година от Москва украински полуостров - и в райони, граничещи с Украйна, станаха съвсем всекидневни, откогато два безпилотни летателни апарата бяха унищожени над Кремъл при започване на май.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР