В нощта срещу четвъртък (6 януари) арменският премиер Никол Пашинян,

...
В нощта срещу четвъртък (6 януари) арменският премиер Никол Пашинян,
Коментари Харесай

От Русия: Ето каква бойна техника, отряди и самолети бяха мобилизирани за бунта в Казахстан

В нощта против четвъртък (6 януари) арменският министър председател Никол Пашинян, който сега оглавява Съвета за групова сигурност на ОДКБ, сподели, че е взето решение за изпращане на групови мироопазващи сили в Казахстан. По-късно изказването на Пашинян се появи на уеб страницата на Кремъл.

Няколко часа по-късно медиите научиха, че на летищата Кубинка и Чкаловски край Москва се образува авиогрупа за Казахстан. „ Тя включва няколко пътнически самолета, както и товарен Ил-76 и Ан-124 “, заяви РЕН ТВ.
Министерство на външните работи: Няма претенции за евакуация от Казахстан, чиновниците на задачата ни са отвън заплаха
Министерството на външните работи следи обстановката в Казахстан, като към този миг в българското посолство в Нур Султан не са постъпв...
Прочети повече
Според телевизионния канал, рота специфични елементи от 76-та въздушно-десантна дивизия и рота от 45-та бригада от специфичните сили на ВДВ са получили команда за готовност. В нараснала бойна подготвеност бяха приведени и групи от втора и 24-та бригада от специфичните сили на Централния боен окръг (ЦВО), които „ могат да бъдат подсилени от батальон на 55-та планинска бригада и от ЦВО, само че последната заповед към момента не е пристигнала “, отбелязва телевизионният канал.

 

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР