В нощта срещу 1 юни Русия нанесе поредния ракетен удар

...
В нощта срещу 1 юни Русия нанесе поредния ракетен удар
Коментари Харесай

Убити и ранени при поредната руска ракетна атака по Киев, ситуацията в Запорожката АЕЦ е тревожна


В нощта против 1 юни Русия нанесе следващия ракетен удар по жилищни квартали в Киев. Всички ракети бяха свалени от украинската Противовъздушна отбрана, само че падащите парчета убиха трима души, от които едно 11-годишно дете, и раниха 14, от които едно дете е в тежко положение, оповестиха от градската военна администрация.

Жертвите и ранените са от Деснянския регион на столицата, където горящи части от ракети паднаха върху детска поликлиника, жилищен блок, 2 локални учебни заведения и полицейското ръководство. В Днепровския и Дарницкия региони на Киев от отломките бяха запалени частни дворове, развален е тръбопроводът за топла вода.

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) заяви, че в нощния терористичен удар руснаците са изстреляли от Брянска област 10 оперативно-тактически ракети „ Искандер-М “ и „ Искандер-К “. Всички са взривени във въздуха и не са достигнали задачите си – обекти от гражданската и сериозна инфраструктура.

В същото време обстановката в АЕЦ „ Запорожие “ става все по-тревожна. Анонимни източници от централата оповестиха пред телевизия „ Скай Нюз “, че там нараства вероятността от нуклеарна злополука, която може да аргументи радиоактивно заразяване в Европа, Русия и даже по Средиземноморието. Според източниците руснаците съзнателно прекъсват външното електроснабдяване на централата, което е сериозно значимо за сигурността на охлаждащите механизми на реакторите.

Украинското Министерство на защитата счита, че Москва се кани да симулира огромна повреда, за спре в зародиш предстоящата украинска контраатака. През последните дни съветски бойци и техника от ден на ден се струпват към АЕЦ „ Запорожие “, тъй като управляващите в Кремъл знаят, че Киев няма да бомбардира централата и по този начин войските са предпазени.

Международната организация за атомна сила (МААЕ) извършва инспекции, само че те не водят до нищо. На настояването на специалистите от МААЕ централата и покрайнините да бъдат неотложно демилитаризирани Москва дава отговор с ледено безмълвие.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР