В нощта на убийството на Петър Бъчваров колегите му са

...
В нощта на убийството на Петър Бъчваров колегите му са
Коментари Харесай

В нощта на убийството Петър Бъчваров и колегите му са предотвратили 123 опита за преминаване на границата

В нощта на убийството на Петър Бъчваров сътрудниците му са предотвратили 123 опита за прекосяване на границата. През миналата нощ са предотвратени към 130 опита, съобщи пред Българска национална телевизия гл. комисар Росица Димитрова, шеф на Групово дело „ Гранична Полиция “.

32-годишният младши контрольор, който беше погубен след пукотевица от турската страна на границата, ще бъде заровен през днешния ден в униформа на " Гранична полиция " по молба на родителите му.

Гл. комисар Димитрова удостовери, че са открити гилзи на българска територия на мястото, където е погубен граничния служител на реда. Те са приобщени към формираното по случая досъдебно произвеждане.

14 чиновници на " Гранична полиция " са с дисциплинарни инспекции за съпричастност към трафика на мигранти, изясни тя.

Проверките са формирани след отчет на инспектората към Министерство на вътрешните работи. Проверяваните чиновници са от Бургас, Елхово и Малко Търново.

" След отчета от съответната инспекция ще преценява какво ще следва ", съобщи гл. комисар Димитрова.

Тя благодари на чиновниците, които охраняват границата за напъните и волята.

" Респект към чиновниците на " Гранична полиция ", тъй като нито един от тях не сподели, че няма да иде на работа, тъй като се опасява. С такива хора се охранява границата, с същински момчета и девойки. Нашата респект към сътрудника е продължаването на работата ни. Днес на погребението няма да бъдат единствено сътрудниците, които през днешния ден ще охраняват границата. И ние ще продължим да охраняваме границата, тъй като това е дълг и изключително чувство, което се схваща единствено, когато си там. Ако не си бил на браздата, това не може да се разбере ", сподели тя.

Ръководството на Министерство на вътрешните работи е одобрило предлагането на " Гранична полиция " за увеличението на щата на дирекцията с 1260 души. Първите 150 се чака да бъдат подготвени до март 2023. Целта е да се спре командироването на полицейски чиновници от вътрешността на страната, а границата да се охранява от хора, които са особено подготвени за това и са по-добре осведомени със спецификите на терена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР