/ В нощта на сряда срещу четвъртък КНДР проведе учения

...
/ В нощта на сряда срещу четвъртък КНДР проведе учения
Коментари Харесай

Пхенян с предупреждение: Извършихме симулация на тактически ядрен удар

/ В нощта на сряда против четвъртък КНДР организира учения на части на Корейската национална войска (КНА) за нанасяне на удари с тактическо нуклеарно оръжие, симулиращи заличаване на командни пунктове и летища на територията на Република Корея.

Това се споделя в изказване на Генералния щаб на КНА, представено от Централната телеграфна организация на Корея (KCNA). Отбелязва се, че ученията са симулирали удари с тактическо нуклеарно оръжие " по основни командни центрове и оперативни летища на военни бандити на Република Корея, употребявайки тактиката на изгорената земя ", показва организацията. Севернокорейският водач Ким Чен Ун следи ученията.

В рамките на ученията от територията на интернационалното летище в Пхенян бяха изстреляни две тактически балистични ракети. Те летяха в североизточна посока и се взривиха във въздуха на височина 400 м над условни цели, като сполучливо ги поразиха.

Република Корея и Съединените щати организират годишното взаимно обучение Ulchi Freedom Shield от 21 до 31 август. Пхенян постоянно подлага на критика Вашингтон и Сеул за сходни маневри в региона на Корейския полуостров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР