В нощта на събота срещу неделя отново ще преминем към

...
В нощта на събота срещу неделя отново ще преминем към
Коментари Харесай

Местим стрелките на часовника

В нощта на събота против неделя още веднъж ще преминем към зимното или астрономическото часово време. За следващ път тази промяна се прави в деня за избори у нас и по този начин може да се каже, че гласоподавателите още веднъж ще имат един час повече за размисъл.

Времето се сменя с един час обратно. Това ще се случи в 4:00 часа през нощта. Тоест 4:00 часа става 3:00 часа, което значи, че ще имаме един час сън повече.

Промяната на времето е в осъществяване на Директива 2000/84/ЕО на Европейския парламент (ЕП) и на Съвета на Европейския съюз (ЕС) от 19 януари 2001 година

България още не е решила дали оставаме на лятно часово време или на астрономическо часово време. Няма консенсус сред страните, по кое време да се спре със промяната на времето.

Астрономическото часово време е това, което използваме от октомври до март, т.е. зимното. Лятното часово време се употребява, с цел да се получи по-добро съвпадане сред светлата част на деня и дейните часове на работещите и учещите. Това би следвало да понижи разноските за осветяване. Първоначално е въведено при започване на 20 век в Германия. В България се ползва от 1979 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР