В нощта на събота срещу неделя косовската полиция задържа руската

...
В нощта на събота срещу неделя косовската полиция задържа руската
Коментари Харесай

Руската журналистка, която описа българи като „нехора“, е задържана в Косово по подозрение в шпионаж

В нощта на събота против неделя косовската полиция задържа съветската журналистка Дария Асламова, оповестява Радио Свобода .

Министърът на вътрешните работи на Косово Джалал Свечлия сподели, че Асламова е обвинена в шпионаж, само че не разкри детайлности за обвиняванията. Журналистката е арестувана на границата със Сърбия, когато се е пробвала да влезе в Косово като сътрудник на вестник "Комсомолская истина ".

Асламова се свързала с редакцията на вестника в неделя сутринта и е споделила, че е освободена след разпит, само че е била принудена да се върне в Сърбия.

На страницата си във Facebook ръководителят на косовското министерство на вътрешните работи написа: „ Много страни потвърдиха, че Асламова се е занимавала с шпионаж за съветското военно разузнаване и че се е представяла за публицист... Опитът й да влезе в страната ни, на страната ясно потвърждават, че Русия се е включила към сръбската агитация за дестабилизиране на страната ни “. Той разгласява фотоси на Асламова дружно с съветския външен министър Сергей Лавров, някогашния иракски деспот Саддам Хюсеин и сирийския президент Башар ал-Асад.

Вестник "Комсомолская истина " заяви, че Асламова е в Сърбия и има публицистична задача да приготви специфичен отчет по отношение на изострянето на сръбско-косовския спор. От съветското посолство в Сърбия са дали отговор на питане на редакцията, че не разполагат с информация за задържането и местонахождението на журналиста. Руската федерация не признава независимостта на Косово и няма дипломатическа задача там.

Дария Асламова е специфичен сътрудник на "Комсомолская истина ". Работила е и в Украйна като боен сътрудник на съветския агитационен канал „ Царьград “. Асламова е работила като публицист в доста "горещи точки ", в това число Чечня, Абхазия, Нагорни Карабах, Осетия, Таджикистан, Югославия. Участва във „ флотилията на свободата “ на път за Газа. Автор на книгата "Приключенията на едно неприятно момиче ".

През юни 2021 година тя разгласява просторен репортаж от България, цялостен с операции, неистини и обидни квалификации за български жители. Той беше разказан в. В публикацията тя разказва България като територия, през която НАТО минава и прави каквото си желае.

Асламова дава образец за български "шедьоври на самоунищожението " като да вземем за пример този, че "български нехора с идентичен възторг се борят освен за събарянето на руски монументи, само че и за издигането на нови - на своите западни "приятели ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР