В нощта на Рождество е време и за чудото на

...
В нощта на Рождество е време и за чудото на
Коментари Харесай

Българската Коледа: За 15 години инициативата е събрала близо 33 млн. лв.

В нощта на Рождество е време и за чудото на „ Българската Коледа”! Домакин на благотворителното събитие е сцената на Народния спектакъл „ Иван Вазов”. Всички българи ще се обединят и ще отворят сърцата си, с цел да оказват помощ на децата с тежки болести и увреждания.
За 16-и път „ Българската Коледа ” набира средства за нуждаещи се деца bTV за поредна година поддържа благотворителната самодейност
Инициативата се организира за 16 път и е под патронажа на Президента на Република България.

Благотворителният концерт ще се излъчи онлайн по bTV тъкмо от 20 ч.Водещи на спектакъла са Лиляна Боянова и артистът Владимир Пенев.

По време на благотворителното събитие феновете ще видят историята за една невероятна среща. В bTV Новините сме ви разказвали за 10-годишния Георги от Бургас, който е сляпо-глух. При него отиде победителката от първия сезон на „ България търси талант” – незрящата Богдана.
Цвети, която откри другари и опора в борбата с заболяването "Българската Коледа " оказва помощ за рехабилитацията на момичето с ДЦП
През миналите години България бележи растеж в даряването на пари и спад в помагането на непознати, демонстрира „ Дарителският индек” на страната ни.

34% от българите са склонни да оказват помощ на чужд, а 17% избират да дарят пари. 5% от интервюираните се включват в доброволчески акции.

Именно с помощта на хилядите българи, през годините самодейността „ Българската Коледа” съумя да насочи напъните си в поддръжка на децата в потребност.
Симеон с чаровната усмивка, който… проговори От няколко години момчето с ДЦП е подкрепяно от "Българската Коледа "
От старта на акцията през 2003 година до в този момент са набрани близо 33 милиона лв.! С тях са подкрепени 4388 български деца и е дарена здравна инсталация на общо 281 лечебни заведения в цяла България.

Университетски и многопрофилни лечебни заведения, рехабилитационни центрове и домове за медико-социални грижи бяха оборудвани, с цел да оказват помощ на дребните пациенти в тяхното дълготрайно лекуване.

Закупената инсталация ще продължи да оказва помощ за по-успешното лекуване на сърдечно-съдови болести, за по-успешни и щадящи хирургични операции, за оживление, лечения и диагностика на дребни пациенти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР