В нощта на петък срещу събота ще стане ясен финалът

...
В нощта на петък срещу събота ще стане ясен финалът
Коментари Харесай

Шелтън – Джокович и Алкарас – Медведев определят финалистите в Ню Йорк при мъжете

В нощта на петък против събота ще стане явен финалът в тазгодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис за мъже. От 22:00 часа българско време е първият полуфинал, който опълчва Бен Шелтън и Новак Джокович, а не преди 02:00 часа наше време Карлос Алкарас излиза на корта за конфликта си с Даниил Медведев.


Алкарас е настоящ първенец в конкуренцията, като последното му затруднение преди нов край в Ню Йорк е спечелилият от 2021 Медведев. Руснакът загуби два сета по пътя към последните четири – от австралийците Кристофър О‘Конъл и Алекс Де Минор. Той се оправи с жестоката горещина в дуела против сънародника си Андрей Рубльов на четвъртфиналите, като големите горещини доведоха до здравна помощ за третия подложен. След края на мача Медведев съобщи, че „ някой ще почине на корта “, в случай че не се вземат ограничения за справяне с рисковите температури.

Той е на четвъртия си полуфинал на Флъшинг Медоус в последните пет години, само че в случай че желае да играе на трети край в шампионата, ще би трябвало да се оправи с първенеца от предходната година Алкарас. 20-годишният суперталант от Испания мина бързо през първи кръг след отхвърли на Доминик Кьопфер във втория сет поради контузия, а по-късно загуби единствено един сет в идващите си четири мача – от Дан Еванс в трети кръг. На четвъртфиналите Алкарас реализира чист триумф над Александър Зверев.

Първият в схемата и Медведев имат общо три между тях, като испанецът води с 2-1 победи. Последният им дуел бе в полуфиналите на Уимбълдън, където Алкарас даде единствено девет гейма на руснака по пътя към финала и купата след героичен петсетов конфликт с Джокович.

Ноле ще играе в ранния полуфинал против представителя на домакините Шелтън. Сърбинът е троент първенец в Ню Йорк, само че не е печелил купата от 2018-а година. Джокера ще бъде новият номер 1 в света от понеделник, само че ще желае да гарнира завръщането си на върха с купа на Флъшинг Медоус. Той стартира с чисти победи над Александър Мюлер и Бернабе Сапата Мирайес, преди да се наложи да прави цялостен поврат от 0:2 сета против сънародника си Ласло Джере. Последваха още два трисетови триумфа над Борна Гойо и Тейлър Фриц, с цел да се стигне и до мач с нов американец в лицето на Шелтън.


20-годишният тенисист взе скалповете на двама от сънародниците си в последните два кръга на шампионата – Томи Пол на осминафиналите и Франсис Тиафо в 1/4-финалите, а преди този момент отхвърли първенеца от 2020 Доминик Тийм във втори кръг. Шелтън е на първия си полуфинал в шампионатите от Шлема. Силното му показване пред домашната аудитория в Ню Йорк може да е изненада за някои, само че американецът към този момент реализира мощен резултат в Големия шлем по-рано през годината, когато игра четвъртфинал на Аустрелиън Оупън. Там той отстъпи в четири сета на Пол.

Джокович няма формален мач досега с 47-ия в ранглистата Шелтън. Ще бъде любопитно да се види по какъв начин левичарят от Съединени американски щати ще играе против именития си противник в полуфиналите на шампионат от Големия шлем за първи път в своята кариера.

Финалът на Ю Ес Оупън при мъжете е плануван за неделя, 10 септември, от 23:00 часа българско време. Победителят ще си тръгне с чек за 3 млн. $, а изгубилият – с 1.5 млн. $. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР