В нощта на неделя срещу понеделник светът на киното ще

...
В нощта на неделя срещу понеделник светът на киното ще
Коментари Харесай

„Опенхаймер“ е големият фаворит за филм на годината

В нощта на неделя против понеделник светът на киното ще е насочил взор към Лос Анджелис, където ще бъдат връчени 96-ите награди на Американската академия за кино изкуство и просвета. Кои филми, режисьори, сценаристи и артисти ще сграбчен бленуваните позлатени статуетки – въпросите валят, а с тях и прогнозите – на експерти, публицисти и букмейкъри.

Евронюз Култура също се включи в наддаването, изтъквайки, че има изявени фаворите, само че в някои категории са вероятни изненади.

„ Опенхаймер “, който има 13 номинации, по всяка възможност ще завоюва в главните категории – филм на годината, режисьор – Кристофър Нолан, основна мъжка роля – Килиан Мърфи и поддържаща мъжка роля – Робърт Дауни Джуниър.

При дамите в основна роля Лили Гладстон има малко по-големи шансове от Ема Стоун, само че и двете вършат титанични осъществявания – надлежно в „ Убийците на цветната луна “ и „ Клети създания “.

Сандра Хюлер и Кери Мълиган също са номинирани в категорията.

От чуждоезичните продукции любимец за „ Оскар “-а е английският „ Зоната на интерес “, който е сниман напълно на немски език и е копродукция с Полша. Негов режисьор е Джонатан Глейзър.

Зелената стая в „ Долби тиътър “ е подготвена да посрещне номинираните и тези, които връчват премиите.

Тук спечелилите могат да осъзнаят величието на момента и славата на вечерта.

А извън аленият килим към този момент е обтегнат, като тази година уредниците са предпочели обичайното алено за сметка на миналогодишния цвят „ шампанско “.

Джими Кимъл се завръща за четвърти път като водещ на церемонията, а неговите премерени смешки би трябвало да забавляват аудиторията.

Началото е от 23.00 ч по Гринуич (2 ч среднощ българско време). 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР