В нощта на атаката бяхме притеснени, няма как в такава

...
В нощта на атаката бяхме притеснени, няма как в такава
Коментари Харесай

Българка от Израел: Заведенията бяха пълни по време на атаката

В нощта на офанзивата бяхме обезпокоени, няма по какъв начин в такава конюнктура. Но разчитахме на военните технологии, които има в Израел. От 350 балистични ракети и дронове, 99,9% бяха обезвредени. Чувствахме безспорна сигурност.

Това описа по БТВ българката Елена Зив, която живее на границата сред Израел и Ливан, на 20-тина километра от „ Хизбулла “, написа " Труд ".

По думите й, по време на офанзивата, всички са били предизвестени да стоят наоколо до бомбоубежища.

„ Заведенията в Тел Авив обаче бяха цялостни, веселието си беше на равнище. Днес към този момент настроението е обикновено и няма безусловно никакви ограничавания “, добави Елена.

Според българката множеството хора считат, че Израел няма да отвърне на удара, тъй като казусът ще стане още по-голям и Съединени американски щати ще се намеси.

„ Нито Америка, нито Израел, нито Иран имат потребност от разширение на спора “, акцентира тя.

„ Гледахме видеоклипове от иранската телевизия, които излъчваха пожарите от Калифорния и ги представяха на иранския народ като опепеленото летище на Тел Авив “, добави с подигравка Елена и изрично съобщи, че провалите в Израел са съвсем никакви.

На 13 април към 23 ч. Иран изстрелядронове, а по-късно и ракети към Израел. Два часа по-рано Израел предизвести цивилното население, че се не разрешават пътувания и събирания на доста хора, а учебните заведения остават затворени. А страните в района затвориха въздушните си пространства.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР