В нощта на 30 май в някои региони на Украйна

...
В нощта на 30 май в някои региони на Украйна
Коментари Харесай

Три часа въздушна тревога в Украйна, дронове свалени над Киев

В нощта на 30 май в някои райони на Украйна е оповестена въздушна паника. Сред тях са  Черниговска, Киевска, Житомирска, Черкаска и Кировоградска области, оповестява УНИАН.

Има данни за ранени и наранени здания и коли при ударите. 

Киевската регионална военна администрация заяви за придвижване на безпилотни летателни апарати , в района работи Противовъздушна отбрана.

За разлика от последните офанзиви този път Русия не е употребила разнородни средства , а е заложила извънредно на въоръжени дронове Shahed. Нападението другояче още веднъж е било масирано, по всякакви посоки и на няколко талази. Въздушната паника продължи съвсем три часа.

" Спазвайте осведомителната хигиена - не снимайте работата на нашите бранители. Ние имаме вяра във Въоръжените сили на Украйна! " - се споделя в известието.

За детонациите в столицата заяви и кметът Виталий Кличко. Впоследствие той добави, че в този момент всички незабавни служби са изпратени в Подолски и Голосеевски региони на града. 

По предварителни данни Противовъздушна отбрана системата на Киев е унищожила повече от 20 дрона

Има жертви и ранени в няколко региона на Киев.

В Голосеевския регион поради рухване на парчета върху многоетажен жилищен дом е зародил пожар. Евакуирани са повече от 20 жители. По предварителни данни един е почитал, а трима души са били ранени. В разрушенията продължава издирването на хора. В Печерския регион още веднъж парчета от ракети са развалили коли. В Дарницкия регион е зародил пожар в частен дом, както са развалени паркирани към него коли. В Днепровския регион горящи парчета от ракета са попаднала в зелена зона, а в Подолския - в нежилищна сграда. В Святошинския регион е наранено едно дружество.
 За 15-ти път този месец офанзива на Киев, гърмежи и в Одеса
За 15-ти път този месец офанзива на Киев, гърмежи и в Одеса

Атаката против столицата е била комбинирана

Припомняме, че това е поредна офанзива над Киев единствено за тази седмица и 17-та единствено за този месец, в който се чака да стартира контраофанзивата на украинската войска. 

Шест часа след  в неделя против понеделник украинската столица бе подложена на нов обстрел денем, оповестиха от Киевската градска администрация.

Говорителят на военновъздушните сили Юрий Игнат, след апела към жителите да не разгласяват фотоси на свалени ракети , изясни, че тези изявления може да оказват помощ на Русия да дефинира с какъв вид въоръжение употребяват украинските сили за прехващане на ракетите и дроновете. Ако отломките да на наши ракети, то това би било и западно въоръжение Patriot или NASAMS, надлежно " врагът схваща къде и с какво работим " .

Освен това, по думите на Игнат, съветската агитация може да употребява тези фотографии за неистини, в това число и за това, че " украински националисти със зенитни ракети от западен вид да блъснали по жилищни домове и по свои ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР