В нощта на 28 срещу 29 януари руските войски атакуваха

...
В нощта на 28 срещу 29 януари руските войски атакуваха
Коментари Харесай

Украйна попадна под поредна нощна атака с дронове

В нощта на 28 против 29 януари съветските войски нападнаха територията на Украйна с безпилотни летателни апарати вид Shahed-131/136, като силите за противовъздушна защита на страната са унищожили всички дронове.

Това излиза наяве от известие на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в обществената мрежа Фейсбук и от изказване на ръководителя на пресцентъра на Оперативното командване " Юг “ Наталия Гуменюк, предава РБК-Украйна, представена от " Фокус ".

" През нощта съветските нашественици нанесоха нов удар, употребявайки осем БпЛА от вида Shahed-131/136. Всички противников безпилотни летателни апарати бяха унищожени от силите и средствата на украинската противовъздушна защита “, увериха от Генерален щаб на ВСУ.

Наталия Гуменюк означи, че Силите за защита на Южна Украйна са унищожили четири дрона в Николаевска област. По думите й парчета от свалени дронове са развалили административни здания, образователно заведение и жилища. Няма избухнали пожари и данни за потърпевши.

Предупреждението за заплаха от съветска офанзива с дронове бе публикувано късно вечерта на 28 януари в централната и западната част на Украйна, прецизира РБК.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР