В нощта на 27 ноември Смоленският авиационен завод в Русия

...
В нощта на 27 ноември Смоленският авиационен завод в Русия
Коментари Харесай

ГУРМО е ударило с дронове Смоленския авиационен завод в Русия

В нощта на 27 ноември Смоленският авиационен цех в Русия е бил нападнат от украински дронове. Това заяви РБК-Украйна, базирайки се на свои източници в украинските спецслужби.
 
Според тях повода за детонациите в Смоленска област са дронове, изстреляни от украинските военни. " Това беше сполучлива интервенция, задачите бяха изумени ", е декларирал източникът пред кореспонденти на изданието.
 
Операцията е осъществена от Главното ръководство по разузнаването на украинското министерство на защитата (ГУРМО), разкрива РБК-Украйна.
 
За нападението над Смоленска област на 26 ноември заяви на първо време съветският Telegram-канал Baza. Според него детонациите са станали близо сутринта, когато минимум два дрона са изхвърчали към задачата. Единият е бил свален, а вторият, който е бил обект на средства за радиоелектронна битка, е паднал на покрива на един от цеховете на завода и се е взривил, написа съветският канал Baza.
 
 Публикацията в Telegram-канала Baza Публикацията в Telegram-канала Baza Източник: Скрийншот/ Telegram
През октомври ГУРМО заяви и за удари по цех за самолети в Смоленска област, където съгласно разузнаването се създават ракети Х-59.
 
" На 1 октомври вследствие на удар по Смоленския авиационен цех беше нарушен процесът на произвеждане на ракети Х-59 с разнообразни модификации ", осведоми тогава специфичната работа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР