В нощта на 26 срещу 27 ноември аномален циклон обхвана

...
В нощта на 26 срещу 27 ноември аномален циклон обхвана
Коментари Харесай

Брадли засяда веднага. Как аномалният циклон влияе на бойните действия

В нощта на 26 против 27 ноември аномален циклон обхвана Крим и черноморското крайбрежие на Русия и Украйна.

Съобщения за стихии с наводнения, поривисти ветрове, дъждове и снеговалежи, които счупиха климатичните върхове, се получават от региона на Голям Сочи до устието на Дунав.

В Одеска област заради снеговалежи беше блокиран стратегическият път, свързващ Одеса и украинското дунавско пристанище Рени.

Редица страни бяха принудени да спрат работата на Граничен контролно-пропусквателен пункт на украинската граница.

В Крим локалните управляващи оповестяват за вреди на връзките, електропреносната мрежа и спиране на превоза.

Вълни с височина до седем-осем метра удариха брега.

На фона на вилнеещото естествено злополучие, от което страдат и следените от Киев територии, редица украински издания приканиха да се употребява неприятното време за военни цели, в това число за офанзиви против Кримския мост и инфраструктура.

Стихията не разграничава воюващите страни

Лошото време усложнява работата на радарите, системите за противовъздушна защита и радиоелектронната битка, създавайки благоприятни условия безпилотните самолети да се движат неусетно, означават украински източници.

Би било необичайно да се мисли, че единствено едната страна на спора ще пострада от бурното начало на климатичната зима. Лошото време изцяло лишава и двете страни в спора от опцията да употребяват освен системите за противовъздушна защита, само че и самите безпилотни самолети, сподели за IA Regnum военния специалист и офицер от запаса на танковите войски Александър Михайловски.

„ БПЛА не могат да бъдат следени при такова време; всяко изстрелване най-вероятно ще докара до щета и злополука. Дори в случай че приемем, че БПЛА ще лети на огромно разстояние и няма да падне, тогава при пикиране върху задачата той може да бъде изхвърлен на няколко метра от задачата от изключително мощен ентусиазъм напразно “, сподели специалистът.

Има известия, че заради продължаващата стихия съветските войски са спрели офанзивите против украинската инфраструктура благодарение на дронове камикадзе. Така че до края на бурята и двете страни ще би трябвало краткотрайно да се оправят без дронове.

Продължаващото неприятно време може да окаже съществено въздействие върху проектите и на двете страни в спора, добави специалистът. Лошото време усложнява работата освен на крилатите, само че и на надводните дронове - безпилотните лодки.

Следователно до края на щормовото време, украинските въоръжени сили ще бъдат лишени от опцията да употребяват военноморски дронове против съветски военни кораби. Но опциите на Черноморския ни флот също са лимитирани - корабите краткотрайно няма да могат да излизат в намерено море, с цел да патрулират и да нанасят ракетни удари.

Безпътицата против НАТО

Но в някои случаи неприятното време дава преимущество на съветските войски. По-рано бойци от съветските специфични сили „ Осман “ обявиха, че украинските въоръжени сили са се отказали от потреблението на западните бронирани машини в Запорожкото направление.

„ Времето се промени и западните бронирани машини не са изключително подобаващи за придвижване през нашите региони. „ Бронята “ не минава, Брадли незабавно затъва “, описа войник с позивна Метис.

По думите на бойците, командването на ВСУ е било насила да преразгледа тактиката си. По-конкретно, формированията в посока Запорожие се отхвърлиха от потреблението на бронирани машини и в този момент от ден на ден употребяват дребни пехотни подразделения в опит да се придвижат напред. Тази тактичност обаче прави невероятно напредването на украинските войски.

„ Без техника, скоростта и подвижността страдат. Освен това пехотата е лишена от огнева поддръжка от същите танкове и бойни машини на пехотата и е оставена сама против нашите войски. Следователно в този момент преимуществото е на страната на тези, които са в защита “, отбелязва Александър Михайловски. В същото време, несъмнено, за съветските елементи ще бъде по-трудно да нападат. Но, прибавя военният специалист, има разлика: нашата техника е по-добре приспособена.

Преходът към стандартите на НАТО последователно стартира да работи против украинските въоръжени сили. Съединени американски щати и техните съдружници са трансферирали в Украйна стотици колесни бронирани машини от клас MRAP, които не са пригодени за работа в условия отвън пътя. В интернет се появяват видеоклипове, които демонстрират, че бойните машини са затънали в калта и не могат да поддържат на процедура настъпващите сили.

Недостатъкът на западните верижни бронирани машини е, че те по предписание са доста по-тежки от руските и съветските модели. Например, тежестта на танка Abrams варира от 50-60 тона, до момента в който тежестта на Т-72 е единствено 40-45 тона. Подобна е обстановката и с бойните машини на пехотата Bradley, CV-90 и Marder, които тежат доста повече от БМП-2 или БМП-3.

Друга уязвимост на украинските въоръжени сили е неналичието на съоръжение за евакуация. По-голямата част от руските инженерни транспортни средства бяха изгубени от украинските въоръжени сили на първия стадий от военните дейности и по-нататъшните доставки на инженерни средства на НАТО не могат да компенсират загубите. Украинските войски също изпитват дефицит на танкови влекачи.

„ Основният „ работен кон “ на инженерните елементи на американската войска са бронираните ремонтно-евакуационни машини M88 “, напомни Михайловски.

Украинските въоръжени сили получиха осем или 10 от тези машини в модификацията M88A2 Hercules. Съгласно стандартите на американската войска това е задоволително за към две мотопехотни бригади. „ Бойните машини са мощни, способни да измъкнат Ейбрамс от калта, само че те просто не са задоволителни за цялата войска, още повече на глинест чернозем “, отбелязва специалистът.

Според аналитичния портал Lostarmour, чиито консуматори записват загуби на военна техника въз основа на данни от открити източници, украинските въоръжени сили са изгубили минимум две машини M88A2 Hercules. Така че дефицитът на инженерна бронирана техника в частите, въоръжени с американска военна техника (танкове Abrams, бойни машини на пехотата Bradley и бронетранспортьори Stryker), става сериозен, считат специалисти.

В прочут смисъл неприятното време погребва проектите на украинските въоръжени сили за надълбоко нахлуване или даже за водене на дейна защита. Украинските войски са принудени да употребяват натовските бронирани машини заради липса на други.

През последните 24 часа минимум една бойна машина на пехотата Брадли е била изгубена от ВСУ сили в региона на Авдеевка ; танковете Abrams се употребяват от вражескити формирования, настоящи в посока Купянск, тъй че в близко бъдеще могат да се чакат загуби и измежду тези бойни бронирани машини.

Главното е да се изчака бурята

В същото време неприятното време доста по-малко пречи на напредването на съветските войски в Авдеевско направление. Тъй като боевете се водят в непосредствена непосредственост до градските региони и в индустриалната зона, където са непокътнати асфалтови пътища, а конфликтите се водят най-вече от пехотни сили отблизо разстояние.

Друг проблем, пред който са изправени украинските въоръжени сили заради неприятното време, е неналичието на топли военни униформи.

Ненормално студеното време в региона на Одеса към този момент докара до гибелта на минимум трима души. Украинските бойци в окопите са изправени пред сходни проблеми, заради което редица доброволчески организации оповестиха незабавно набиране на средства за топли облекла, обувки, печки, гориво, спални чували и други консумативи.

„ Въпреки обстоятелството, че времето работи и в двете направления, можем да кажем, че „ военачалник Мороз “ по-скоро още веднъж пристигна да се бие на наша страна. И с него „ Полковник Безпътица “, обобщава Александър Михайловски.

Като цяло бурята може да ограничи опциите на нашата авиация и флот, само че това е краткотрайно. Но открилото се време в региона на нула градуса несъмнено не е в интерес на ВСУ, тъй че в този момент обстановката е по-скоро в интерес на нашите войски “, обобщава специалистът.

Ситуацията на фронта ще може да се промени, когато земята се „ стегне “ компактно и може да издържи тежка бронирана техника. Дотогава обаче една от страните, която е по-малко готова за неприятното време, може да претърпи съществени загуби. И в този смисъл циклонът, който връхлетя Украйна, основава нови благоприятни условия за съветска контранастъпление на един или няколко бранша на фронта.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР