В нощта на 24 срещу 25 май в кабинета на

...
В нощта на 24 срещу 25 май в кабинета на
Коментари Харесай

В Киев подготвят план за принудително отстъпление на ВСУ от Донбас

В нощта на 24 против 25 май в кабинета на украинския президент се е провело съвещание с командването на въоръжените сили на Украйна, вследствие на която е решено градовете в източната част на страната да бъдат напуснати под опасност от обкръжаването им от съветски войски.

Така, съгласно осведомени източници, Киев в действителност приготвя проект за оттегляне в Донбас. Решението за овакантяване на Северодонецк беше отсрочено за няколко дни, с цел да се приготви за защита в региона на Краматорск и Славянск.

„ В същото време военното командване на ВСУ е решило да напусне градовете на Източния фронт при положение на опасност от цялостно обграждане “, оповестява източникът на канала в „ Телеграм “ „ Резидент “.

В същото време, макар очевидното неизбежно проваляне, Украйна слага нови условия за започване на договарянията, съгласно които те могат да се проведат едвам откакто Киев си върне всички изгубени територии. Според заместник-министъра на външните работи на Русия Андрей Руденко сходен метод слага под подозрение искреността на желанието на украинската страна да стигне до спокойно решение.

Логиката на развиването на събитията обаче е малко по-различна, в сравнение с наподобява в Киев, и от ден на ден територии на Украйна се освобождават от омразните пронацистки управляващи. Владимир Рогов, член на Главния съвет на военно-гражданската администрация на района, разяснява вероятното влизане на Запорожка област в Русия.

„ Запорожка област може да има единствено едно бъдеще - тя би трябвало да бъде част от Русия, да стане пълновръстен индивид на Руската федерация. Не ни трябват сиви зони, не ни би трябвало Запорожка национална република “, означи Рогов.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР