В нощта на 15 срещу 16 юли Турция отбеляза една

...
В нощта на 15 срещу 16 юли Турция отбеляза една
Коментари Харесай

В Турция вместо сигнал на телефона се чува... Ердоган

В нощта на 15 против 16 юли Турция означи една година от потушения опит за боен прелом, при който починаха над 250 души и след който в страната бе оповестено изключително състояние.

Годишнината беше маркирана с редица събития, а в град Истанбул президентът Реджеп Ердоган изнесе прочувствена тирада пред десетки хиляди свои сънародници. Той обаче не се задоволи единствено с това.

Потребителите на мобилните оператори бяха сюрпризирани, когато към среднощ направиха изходящи позвънявания. Вместо сигнал свободно, те чуваха запис от президента, заяви „ Хюриет дейли нюз “.

„ Като президент, аз ви приветствам във връзка Деня на демокрацията и националното единение. На мъчениците поисквам благосклонност, а на героите – здраве и благоденствие “, са чували турските жители по телефоните.

По време на речта си в Истанбул турският президент още веднъж загатна за връщане на смъртното наказване в страната – ход, с който Анкара ще затвори вечно вратата към Европейския съюз.

Ердоган съобщи, че метежниците би трябвало да бъдат екзекутирани. „ Вярвам, че проектозаконът за смъртното наказване ще бъде импортиран в Народното събрание и ще бъде утвърден “, съобщи президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР