В нощта на 12 срещу 13 март руските нашественици нанесоха

...
В нощта на 12 срещу 13 март руските нашественици нанесоха
Коментари Харесай

Руските войски стреляли по евакуационен влак, има убит кондуктор

В нощта на 12 против 13 март съветските нашественици нанесоха въздушен удар по пътнически трен покрай гара Брусин в Донецка област. В резултат на обстрела единият от кондукторите на този трен почина, другият беше ранен и откаран в болничното заведение в град Славянск, където в този момент й оказват здравна помощ, оповестява Ukrzaliznytsia.

Влакът се насочваше за евакуационен полет към град Лиман, с цел да изведе цивилни от Донецка и Луганска области, попаднали в зона на яростни военни дейности.

„ Това е ужасяващ удар за тези, които всекидневно избавят цивилни украинци и проправят „ пътя на живота “ за повече от 2 милиона избавени към този момент. Укрзализниция в този момент поставя всички старания да изтегля влаковия екипаж на разваления трен и всички пасажери, в това число към 100 деца, които чакаха избавяне на гарата в Лиман “, написа пресслужбата на жп компанията.



Обстрелът на евакуационния трен от съветски войски беше доказан и от ръководителя на ОВА в Донецк Павел Кириленко в Telegram.

" Цяла нощ съветски самолети и артилерия нападнаха северната част на Донецка област. Така към 00:00 ч. вследствие на въздушен удар беше развален евакуационният трен Краматорск-Лвов ", написа Кириленко.

Той добави още, че вследствие на това цинично закононарушение на руснаците един човек е умрял, един е ранен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР