В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, а в България

...
В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, а в България
Коментари Харесай

Асен Василев не е съгласен прокуратурата да говори пред медиите

„ В естествените страни прокуратурата приказва пред съда, а в България – пред медиите “. Това се показва в позиция на Асен Василев, публикувана от пресцентъра на партията. Той дефинира, че изложеното през днешния ден от прокуратурата във връзка с криптокомпанията Nexo „ не били компютри, а компоти “.

Според пресцентъра на Политическа партия прокуратурата е подвела медиите за извършената преди месеци среща сред разследваната компания и Асен Василев, която се е провела в Министерството на финансите. Според Политическа партия загадка среща не е имало, а март месец 2022 година във ведомството Василев поканил представители на „ Борика “ АД, Асоциацията на банките в Българя и на Българска Финтех Асоциация, както и чиновници на Министерство на финансите.

Целта на срещата е била да се обсъдят законодателните и механически провокации пред Финтех промишлеността в България, с оглед готвените на европейско равнище регулации в бранша MICA и въвеждането на цифровото евро от Европейската Централна Банка. От Политическа партия регистрират, че в диалога е бил подложен и въпросът за съдействие сред Финтех промишлеността, банките и „ Борика “ АД като открита разплащателна система, която може да се употребява като основа за разплащания с цифрови валути и цифровото евро. „ В резултат на срещата беше направена работна група, която да създаде хрумвания за законодателни промени ", прецизираха от партията.  

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР