В никоя война няма истински победители, каза папа Франциск в

...
В никоя война няма истински победители, каза папа Франциск в
Коментари Харесай

Папата от военно гробище: В никоя война няма истински победители

В никоя война няма същински спечелили, сподели папа Франциск в четвъртък по време на посещаване на военно гробище от Втората международна война край Рим, на фона на споровете в Близкия изток и Украйна, предава Ройтерс.

Папа Франциск дойде с инвалидна количка на гробището на Британската общественост в Рим, с цел да уважи паметта и да постави цветя по време на посещаване в Деня на всички души, когато Римокатолическата черква уважава всички умряли.

" Войните постоянно са проваляне, постоянно. Никога няма цялостна победа. Едната страна побеждава другата, но зад това постоянно стои проваляне поради цената, която би трябвало да се заплати ", сподели той в спонтанна проповед по време на възпоминателна литургия в гробището, на което участваха няколко посланици от страните от Британската общественост.

Папа Франциск прикани за преустановяване на огъня в Газа и основаване на филантропични коридори, които да оказват помощ за облекчение на страданията на обсадените й поданици.

Той също по този начин прикани за решение на близкоизточния спор с две страни, сподели, че Израел има право да се пази от нахлуване и осъди повишаването на антисемитизма в международен мащаб.

Гробището в регион на Рим, който е бил терен на улични боеве по време на Втората международна война, е последното място за безконечен покой на към 425 бойци от Англия и нейните някогашни колонии, които са починали в боевете в Италия.

Папа Франциск приказва за нещастието на войната.

" На входа гледах възрастта на починалите, най-вече сред 20 и 30 години. Съкратени животи, животи без бъдеще... тук... ", сподели той

" Помислих си за родителите, за майките, които са получли писмо: " Госпожо, имам достойнството да Ви кажа, че вашият наследник е воин. " Да, воин, само че ми го лишиха. Толкова доста сълзи в тези прекратени животи ", сподели той.

" Същото се случва и през днешния ден. Толкова доста хора, млади и не толкоз млади, във войните по света, даже тези, които са по-близо до нас, в Европа и покрай нея... толкоз доста починали ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР