В никоя държава няма ротиране на председатели на парламента. Това

...
В никоя държава няма ротиране на председатели на парламента. Това
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Глупава е идеята за ротация на председателя на парламента

„ В никоя страна няма ротиране на ръководители на Народното събрание. Това предложение е неуместно. В европейския парламент е друго, тъй като са показани 27 страни. Нашите политици единствено приказват, че Народното събрание ще изкара няколко месеца и желаят да ротират ръководителите. Още през днешния ден да се откажат от тази концепция и да тръгнат по естествения път – че първата мощ би трябвало да излъчи ръководител, а другите да ги поддържат. Опитите за ротационно председателство водят до дестабилизация на страната “. Това съобщи евродепутатът Александър Йорданов в „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.

„ С любознание следих първия ден на Народното събрание. Всички, които приказват против Борисов, като че ли се натискаха да се здрависат с него. Това демонстрира, че са политически лицемери “, сподели още той.

Йорданов добави, че никой няма право да се меси в работенето на някоя партия, в случай че не е от нея: „ Всеки да си гледа политическия дом. Винаги се издига за ръководител водачът на партията. Така се поема политическа отговорност. “

Според него промяната на Иван Гешев е противоконституционна, а нещата, които би трябвало да се договорят, са влизането в Шенген и еврозоната.

„ Европа се намира в едно положение, в което не може да одобри съветската експанзия като нещо обикновено. Важното е, че по този въпрос нищо не дели ГЕРБ и ПП-ДБ “, съобщи Йорданов./ 24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР