В никой план на НАТО няма предвидени действия срещу Русия.

...
В никой план на НАТО няма предвидени действия срещу Русия.
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Агресивните действия на Русия са заплаха и за България

" В никой проект на НАТО няма планувани дейности против Русия. Ако България бъде обект на експанзия, което е доста малко евентуално, всички български военни ще защитят суверенитета и териториалната целокупност, без значение от кого идва опасността. Агресивните дейности на Русия са опасност и за България, те произтичат от проектите им за дестабилизация в района ". Това съобщи в предаването  " Денят онлайн " по Нова нюз някогашният министър на защитата (2014 г.) Велизар Шаламанов  Велизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 година в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен орден.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 78
Според него през днешния ден е доста прекрасен ден за българската войска и защита тъй като министър председателят се ангажира с стратегия за превъоръжаване.

" Важно е парите, заделяни за защитата да не бъдат разходвани по елементарна бюджетна процедура, а да има опция за многогодишно фокусирано разходване ", разяснява той. И посочи, че е съвсем на 100% сигурен, че предлагането да бъде, прекъснато съдействието със Съединени американски щати в региона на защитата, ще бъде отхвърлено.

" Почти всички бойни качества, които има българската войска, са резултат на американска военна помощ ", акцентира той. Шаламанов счита, че министър председателят е показал водачество. " Това, кеото се случи през вчерашния ден и през днешния ден ще ни донесе позитиви, слага България на доста високо равнище ", каза още той.

По думите му е належащо внедряване на нововъведения в армията.

" Няма да се работи на парче с оферти за капиталов разход. Ще има уравновесена стратегия ", уточни той.

Относно новият батальон, той обясни, че ще е съсредоточена работеща техника от брониращи машини и огневи средства.

" Това е по силите на българската войска и е значимо в къси периоди да бъде построен подобен батальон и да бъде сертифициран в границите на НАТО ", показа Шаламанов. И добави, че всяко деяние, обвързвано със смущение на икономическите действия към нас, е срещу националния ни интерес. Той напомни, че до часове ще има предложение от НАТО и Съединени американски щати за деескалация на напрежението в Украйна.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 78  Англия и Съединени американски щати може да изпратят по 1000 военни в България и Румъния и Унгария Англия и Съединени американски щати може да изпратят по 1000 военни в България и Румъния и Унгария  Проф. Чуков: Черно море може да се трансформира в център на спора Русия-НАТО Проф. Чуков: Черно море може да се трансформира в център на спора Русия-НАТО  Посланикът ни в НАТО: Ситуацията би трябвало да се развие по кротичък път Посланикът ни в НАТО: Ситуацията би трябвало да се развие по кротичък път
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР