В никакъв случай не трябва да се отказваме от по-нататъшното

...
В никакъв случай не трябва да се отказваме от по-нататъшното
Коментари Харесай

Ген. Спас Спасов: Имаме нужда от поне 72 самолета, за да сме достойна сила във въздуха

" В никакъв случай не би трябвало да се отхвърляме от по-нататъшното придобиване на такива самолети. Ние действително доста закъсняхме и по тази причина се стига до обстановка, в която наподобява, че сме притиснати до ъгъла ", това съобщи пред NOVA ген. Спас Спасов от фондация " Военновъздушни сили " по тематиката с изтребителите F-16.

" Действително би трябвало да обмислим какво ни е належащо, тъй като тук не приказваме единствено за самолетите, а и за нещо към тях ", добави той.

По думите му е мъчно да се каже, че една цяла ескадрила от тези самолети ще бъде задоволителна за защита на българското въздушно пространство.

" Имаме потребност от най-малко 72 самолета, с цел да сме почтена мощ във въздуха. Говорим за бойни самолети ", сподели ген. Спасов.

" Тази крачка, която е вършим е добре, само че трябват и още. Това са многоцелеви самолети. Те могат да правят това, което се прави от нашите МиГ-29 за Еърполисинг. Те имат опция за нанасяне на удари по наземни или въздушни цели. Те имат и други доста положителни качества. Всеки един от самолетите може да работи като своебразен команден пулт, влизайки във взаимоотношение с други системи, които правят разузнаване и ориентиране на съответните самолети ", акцентира той.

" Всеки аероплан може да работи на земята, без да харчи запас, като своебразен тренажор, където водачите да се упражняват. Всеки водач има потребност от дренаж ", безапелационен беше той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР