В никакъв случай не можем да наречем постенето каприз. Това

...
В никакъв случай не можем да наречем постенето каприз. Това
Коментари Харесай

Строг пост - какво се яде и какво е забранено?

В никакъв случай не можем да назовем постенето каприз. Това е метод да разберем до къде се шири волята ни. Периодът на самоограничение ни оказва помощ да пречистим тялото и душата си и те да бъдат в мир и естетика. Целта на един пост е духовно и нравствено филтриране.

Четири са постите през годината. Това са: Великденски пости, Петрови пости, Богородични пости и Рождественски пости. През този интервал не се употребяват блажни храни.

Според християнските канони наложителните постни дни през годината са всяка сряда и петък.
Вкусен постен пататник
Продукти: 500 гр картофи 1 глава лук 2 с.л. червен пипер 2 с.л. ронена чубрица Постни ястия за Бъдни вечер – подредете трапе...
Прочети повече
Шест са обаче степените на суровост, свързани със самото постене. Най-леките разрешават да се употребява всичко, като се изключи месо. Следващата степен не разрешава похапването на риба и месо. Има и пости, които не разрешават похапване на гореща храна с растителна лой. В тази възбрана са включени и месо, и риба.

Най-строгите пости обаче включват цялостно самоограничение от всякаква храна. Под строги пости се схваща, че вярващите могат да похапват растителна храна без олио.

Надяваме се да сме ви били потребни и да сме съумели да отговорим на въпроса ви, обвързван с това какво е разрешено да се употребява по време на строги пости.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР