В никакъв случай не може да има връщане към зависимостта

...
В никакъв случай не може да има връщане към зависимостта
Коментари Харесай

Урсула заплашително към Германия да премине на зелено

В никакъв случай не може да има връщане към зависимостта от съветските изкопаеми горива, безапелационна е председателката на Европейска комисия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани Германия да премине уверено към възобновими енергийни източници - в името на климата и с цел да ограничи приходите на Москва, съобщи ДПА.

" В никакъв случай не може да има връщане към зависимостта от съветските изкопаеми горива ", съобщи Фон дер Лайен през днешния ден на събитие на дясноцентристките християндемократи (ХДС) в Германия. " Това е задача за цяло потомство, която би трябвало да овладеем ", добави тя.

Фон дер Лайен, която членува в ХДС, се изрече на заседание на партията в провинция Северен Рейн-Вестфалия, промишлен район, в която се намират Кьолн, Дюселдорф и Дортмунд. Тя съобщи, че западната немска провинция има всички предпоставки да излезе по-силна от трансформацията към чисти технологии, предава lupa.bg.

Но битката с изменението на климата не би трябвало да се води за сметка на стопанската система, уточни Фон дер Лайен. Тя съобщи, че съветският президент Владимир Путин " си мисли, че може да ни изнудва със зависимостта ни от петрола, въглищата и газа от Русия ", само че че Германия бързо е намерила други източници.

Председателката на Европейската комисия също по този начин съобщи, че Украйна се употребява с безусловна поддръжка от страна на Европейски Съюз и че страната би трябвало да надделее против съветските офанзиви, с цел да отбрани европейските полезности.

" Заставаме на страната на Украйна без никакви " в случай че " и " само че ", сподели Фон дер Лайен, представена от Ройтерс. Украйна " се бори за нашите общи полезности, тя се бори за спазването на интернационалното право и за правилата на демокрацията и по тази причина Украйна би трябвало да завоюва тази война ", добави тя.

Фон дер Лайен и нейните сътрудници от Европейска комисия се приготвят за среща на върха ЕС-Украйна на 3 февруари.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР