В нейна памет ще има специална премиера в гр. Русе,

...
В нейна памет ще има специална премиера в гр. Русе,
Коментари Харесай

„Блаженият“ с Лорина Камбурова тръгва на голям екран от 3 юни

В нейна памет ще има специфична премиера в гр. Русе, където е сниман кино лентата. Събитието ще се състои на 27 май, когато се навършва една година от гибелта ѝ.

В новата българска лента вземат участие още Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов и други. Най-новият филм на Станимир Трифонов е живописен взор към

предишното през призмата на една надълбоко персонална история. Режисьорът дефинира „ Блаженият “ като психическа любовна драма. Toвa e иcтopия зa 9-гoдишния Бoби, който има дарбата да вижда в

бъдещето, за първата му огромна обич, за забавната му среща с бъдещия президент Джон Кенеди, за революционното му изобретение – лекрство за най-страшната по това време болест – туберколозата.

Сценаристът Емил Андреев споделя, че „ Боби Блажения и Другият Американец “ в действителност е по същински случай. Боби е действително действителен човек, който той среща няколко пъти през живота си. Тази част от историята, в която Джон Кенеди идва в Лом, в хотел „ Солун “, в действителност се е случила. Прототипът на сервитьорката Катя също е действителен персонаж. Истинското й име е Пръвка, която през днешния ден е на 92 години и живее в ломското село Мокреш.

Снимките на продукцията започват през 2018 година и протичат напълно в Русе поради неповторимата атмосфера с достоверна архитектура от първата половина на ХХ век, а с помощта на майсторството на оператора Кирил Проданов, филмът ни придвижва в няколко столетия.

Режисьорът Станимир Трифонов учи българска лингвистика във ВТУ, а през 1986 година приключва кинорежисура във ВИТИЗ; доцент по кино и телевизионна постановка (2003), професор (2008); учител в ЮЗУ и Нов български университет. Продуцент и режисьор на тв сериали, игрални и документални филми. Носител на интернационалните и национални награди, в това число две „ Златна роза “, „ Златна ракла “, „ Сребърен ритон “.

Сценарий: Емил Андреев, Боряна Милушева-Дукова

Режисьор: Станимир Трифонов

Оператор: Кирил Проданов

Музика: Георги Стрезов

С присъединяване на: Александър Тонев, Лорина Камбурова, Параскева

Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов, Свежен Младенов

Продукция: Инкомс проджект – Пламен Йорданов

Разпространител: А Плюс Филмс

Времетраене: 105 минути
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР