В нея взеха участие директорите на БНТ, БНР, БТА и

...
В нея взеха участие директорите на БНТ, БНР, БТА и
Коментари Харесай

Парламентарната Комисия по културата и медиите гласува на първо четене бюджета за 2022 г.

В нея взеха присъединяване шефовете на Българска национална телевизия, БНР, Българска телеграфна агенция и представители на Съвет за електронни медии

Парламентарната Комисия по културата и медиите гласоподава на първо четене бюджета за 2022 година Законопроектът за държавния бюджет на Република България, импортиран от Министерския съвет, беше показан от Весела Кондакова - заместник-министър на културата, Росица Спасова - шеф отдел в дирекция " Държавни разноски " на Министерство на финансите, генералните шефове на Българска национална телевизия - Емил Кошлуков, на БНР - Милен Митев, на Българска телеграфна агенция - Кирил Вълчев и представители на Съвет за електронни медии.

Председателят на медийната комисия Тошко Йорданов напомни, че следва актуализация на бюджета в средата на годината.

„ Съобразно това по какъв начин се оправят другите организации и какъв брой добре усвояват бюджетите, които в този момент ще получат, се надявам да има актуализация в посока нагоре ”, добави той.

В плана за бюджет на Министерството на културата (МК) са планувани близо 344,5 милиона лв.. Увеличението възлиза на близо 100 милиона лв., което е растеж с 40,83 % по отношение на бюджета за предходната година. Предвиденият за Българска национална телевизия бюджет е малко над 82,5 млн. лева, за БНР - близо 55 млн. лева, за Българска телеграфна агенция - 10,1 млн. лева, за Българска академия на науките - близо 120 млн. лева, за държавните висши учебни заведения - близо 620 млн. лева

" Имам терзанието, че нито министърът на финансите, нито който и да било различен от Министерството на финансите е отказвал сума, поискана и предпазена от МК. Притеснението ми е, че МК няма потенциал да провежда дейностите си ", сподели Любомиp Каримански - ръководител на Комисията по бюджет и финанси.

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков сподели, че бюджетът не покрива потребностите на Българска национална телевизия, само че счита, че националната телевизия ще се оправи. Той уточни няколко от потребностите, които съгласно него не са покрити от този бюджет - цифровизацията, разпространяването и правата за лъчение на спортни събития. По думите му съвсем удвоени са приходите от реклама.

„ През последните няколко години БНР водеше много консервативна политика на разноските, вследствие на което в този момент имаме финансова непоклатимост. Имаме терзания обаче дали ще запазим тази непоклатимост, с оглед нарастването на цените на някои от главните първични материали ”, сподели генералният шеф на БНР Милен Митев, предава Нова тв. 

" Развитието на Българска телеграфна агенция е образец за единодушие в българското общество и измежду българските политици. Това ме кара да усещам голяма персонална отговорност ", сподели генералният шеф на Българската телеграфна организация Кирил Вълчев. Той предлага явен стратегически проект за бъдещето на Българска телеграфна агенция. Вълчев формулира пет целта:

„ Първият е независимост. Втората цел е истината и бих желал Българска телеграфна агенция да бъде изчистена от всевъзможни въздействия, реклама, платени известия. Затова от идващия месец ще изчезнат рекламите от пресклубовете на Българска телеграфна агенция. Третата цел е обвързвана със знанието, което Българска телеграфна агенция би трябвало да обезпечава. Четвъртата цел е българската общественост по света. Българска телеграфна агенция има нова графа за вести, свързани с българите в чужбина. Петата цел е паметта ”. По думите му досегашният ресторант на Българска телеграфна агенция ще бъде трансфорат в съвременен списък, който да бъде употребен от всички медии и от учени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР