. В нея участват около 3 хиляди служители на МВР,

...
. В нея участват около 3 хиляди служители на МВР,
Коментари Харесай

Акция Бяло продължава в цялата страна

. В нея вземат участие към 3 хиляди чиновници на Министерство на вътрешните работи, ревизират се над 150 обекта. Акцията е в тясно съдействие с прокуратурата.

Активира се работата по всички следствия, свързани с произвеждане и разпространяване на опиати. Само до обяд бяха арестувани 56 лица. Само в Софийска област са ударени две оранжерии за развъждане на марихуана в селата Равно поле и Томспсън.



Високотехнологични пространства за развъждане на марихуана, 15 ремаркета с връзка посред им за сушене на наркотичното растение и мощен генератор - на това се натъкват тази заран профилираните екипи на полицията. По случая се работи от няколко месеца

В Равно поле са арестувани 4 лица.

" Установени са над 1500 растения марихуана в друг етап на напредък и доста огромно количество суха тревна маса. Интересното е, че всичко е започвало и е свършвало до тук, от развъждането до сушенето на продукцията ", сподели Калин Стоянов, шеф на ГДБОП.

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ НАРКООРАНЖЕРИЯТА В РАВНО ПОЛЕ

Задържаните за произвеждане на марихуана останаха с часове на мястото. Те не са престъпно проявени, за разлика от задържаните за същото край село Томпсън, които са арестувани за 72 часа.

" Единият е неведнъж осъждан, за обири и грабежи, другия е осъждан един път и е в изискванията на условна присъда ", сподели Наталия Николова, областен прокурор на София.



Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев сподели, че огромната интервенция ще продължи до момента в който равнището на наркоразпространение не спадне внезапно.

" Правим доста явен и безапелационен знак към лицата, занимаващи се с тази незаконна активност, че страната няма да толерира провеждането и на територията на България по никакъв метод ", сподели той.

По предписание на основния прокурор от месеци се прави разбор на досъдебни производства, свързани с разпространяване на опиати. Активизирана е работата по всички досъдебни производства свързани с опиати. Гешев също съобщи, че координацията с полицията е доста добра.

" Налице са притеснителни трендове свързани с разпространяването на опиати, разпространяването към учебни заведения, с управляването на моторни транспортни средства след приложимост на наркотични субстанции, трендове, които съществено заплашват сигурността на българските жители ", сподели Гешев.

17-годишен от Пловдив беше арестуван по време на акцията " Бяло " с 20 таблетки екстази.

" Които по първични данни продава на свои съученици по 50 лева Иначе казано задачата на взаимните старания на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи да предотврати доколкото е допустимо разпространяването в и към учебните заведения стартира да дава своите резултати ", сподели Румен Попов – зам. апелативен прокурор на Пловдив.

На територията на Пловдив и района са открити над 100 кг амфетамини, арестувани 24 души. Разкрита е оранжерия за произвеждане на марихуана в Сопот.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР