В нея участваха и лидерите на държавите от региона, както

...
В нея участваха и лидерите на държавите от региона, както
Коментари Харесай

Борисов обсъди газови проекти, Балканите и Брекзит в Давос

В нея участваха и водачите на страните от района, както и комисарят по разширението Йоханес Хан.

По-рано денем основният външнополитически приоритет на страната ни за Европейска вероятност на всички страни от Западните Балкани беше акцент и в срещата на Борисов с някогашния английски министър председател Тони Блеър в ролята му на шеф на учредения от него Институт за световни промени, съобщи Българска национална телевизия.

Двамата дефинираха излизането на Англия от Европейски Съюз като мъчително за всички страни в процеса. Борисов изрази очакване, че макар Брекзит, Европейски Съюз и Англия ще останат близки сътрудници в областта на сигурността и стопанската система, по кардиналните въпроси на интернационалната политика, а главните права на жителите на Съюза и на кралството, ще бъдат предпазени.

Газовите планове на територията на страната ни пък бяха акцент в срещата на Борисов с ръководителя на департамента за интернационален рандеман на петрол и газ на Shell Андрю Браун.

Премиерът уточни, че предстоящ рандеман от блок „ Хан Кубрат “ в Черно море е един от разновидностите за диверсифициране на източниците.

Той срещна Браун и с опциите, които ще даде за цяла Европа построяването на газовия хъб "Балкан ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР