В нея ще има представители на четирите партии в коалицията"Българска

...
В нея ще има представители на четирите партии в коалицията"Българска
Коментари Харесай

Кирил Петков: Българска делегация заминава за Киев

В нея ще има представители на четирите партии в обединението

"Българска делегация с представители на четирите партии в обединението отпътува за Киев в идващите дни. "

Това разгласи министър председателят Кирил Петков в извънредно изявление за

Новината идва единствено ден, откакто външният министър на Украйна Дмитро Кулеба сложи извънредно остро въпроса за военна помощ от България, а обединението за следващ път се разтресе от вътрешни несъгласия и червени линии.

Българска социалистическа партия остават изрично „ против”, „ Демократична България” и „ Има подобен народ” са „ За” изпращане. Това дефинира на „ Продължаваме промяната” ролята на балансьор в ръководството, в опит да се откри компромис.

„ Това държавно управление доста пъти ясно е споделило, че ние осъждаме експанзията на Русия. Разбирам господин Кулеба. Като Кирил Петков, не като министър председател, за мен военна помощ е безусловно вярното нещо да се направи. Но в тази ситуация съм министър председател, имам съдружни сътрудници, които имат ясни „ червени линии” и моята задача, не е да се върша на най-смелият”, съобщи Кирил Петков.

„ В момента „ Демократична България” споделят: „ Това е нашата „ алена линия”, Българска социалистическа партия споделят: „ Това е нашата „ алена линия”. Трябва да помислим. Затова ще ги поканя да отидем в Киев, тъй като не може човек да има по-информирано решение в сравнение с, когато е там. Надявам се, че тази седмица, до момента в който Народното събрание е в отмора, ние ще си свършим работата като водачи и всеки ще направи стъпка обратно, ще намерения какъв брой е значима стабилността на България, какъв брой е значимо за украинците. И каква би трябвало да ни е общата позиция, вместо да хвърляме червени линии и да махаме знамена”, съобщи Петков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР