В нея ще има хотел за родители, търговска част и

...
В нея ще има хотел за родители, търговска част и
Коментари Харесай

Одобриха подробния устройствен план за Националната детска болница


В нея ще има хотел за родители, комерсиална част и подземни паркинги

Заповедта за одобрение на подробния организационен проект за бъдещата детска болница е бил написан и от през днешния ден към този момент той е и одонрен. Това стана ясно на брифинг на служебните министри на опазването на здравето и районното развиване. 

Асен Меджидиев изясни, че на терен ще има хотел за родители, комерсиална част, под земята паркинг като за задачата образец са били най-хубавите европейски детски лечебни заведения, сподели министърът на опазването на здравето в служебния кабинет.

Държавата се включва с присъединяване и в новоизграждащата се детска болница в Бургас, като по този метод се затваря цикълът на майчино и детско опазване на здравето посредством построяването на болничното заведение в морския град, построяването на болница в София, както и детски комплекс към болница „ Св. Георги " - Пловдив, сподели още Меджидиев.

Той акцентира, че екип от наши експерти, отпред с доктор Благомир Здравков са били в Лондон, с цел да почертят от опита на британците в същата активност. Д-р Здравков разкри, че в новата детска болница ще

към 25 клинични структури. Има задоволително фрагменти, които желаят да се обучат като медицински сестри и санирати, тъй че няма да има проблем с фрагментите.

„ Имаме уверението от Европейската капиталова банка, че зданието ще бъде направено доста по-рано от шест месеца “, посочи здравният министър.

Според доктор Здравков ще има Профилирано детско незабавно поделение, клиника за палиативни грижи за деца, научно-изследователски център по педиатрия, симулационен център за образование на медиците, трансплантационен център за деца.

По думите му са работили всички структури да бъдат на едно място.

Иван Шишков увери, че идващият път пред медиите ще бъде показан 3 Д модел на болничното заведение като очакванията са тя да бъде подготвена след към 2 години и половина.

Здравният министър разгласи, че има огромен прогрес по отношение на завършването на хеликоптерните площадки. Към 15 юни ще има най-малко 10 или 12 хеликоптерни площадки във всички точки на страната.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР