В нея обаче не се споменава нищо нито за политика,

...
В нея обаче не се споменава нищо нито за политика,
Коментари Харесай

Гешев се сдоби със страница с 67 хил. последователи – „Провинция срещу София – Давайтееееее“

В нея обаче не се загатва нищо нито за политика, нито за някогашния основен прокурор. Вместо това се набират почитатели със фотоси на църкви и красиви естествени забележителности от България.

 

По-внимателно вглеждане в детайлите за страницата демонстрира, че тя не е толкоз нова, колкото би следвала, и в действителност е основана преди съвсем 14 години с името „ Провинция против София - да забележим дали сме повече! Давайтееееее “.

 

На 7 октомври 2022 година името е променено и става „ Братя българи “, а на 30 юни, малко преди оповестяване на придвижването на Иван Гешев, става „ Справедливост за България “.

И към днешна дата описанието на страницата гласи, че е „ за родолюбци и съидейници “ и е „ Just for fun “ (просто за забавление).

 

Изкупуването на страници с почитатели в мрежата и потреблението им с пропагандни цели след това не е рядка процедура във Facebook. Не е обаче и целесъобразна, защото политиката на обществената мрежа разрешава следене на редакциите през годините и по този начин постоянно се стига да конфузни образци.

Източник: tribune.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР